Sinistra piață neagră a tigrilor din Thailanda

86 de tigri au murit după ce au fost confiscați de autorități sub suspiciunea că animalele au fost supuse la rele tratamente într-o grădină zoologică dinThailanda, care folosea tigri drept atracții turistice.

Animelele se aflau într-o grădină zoologică din Thailanda, care folosea tigri drept atracții turistice.

Oficial, Thailanda este foarte implicată în eforturile sale de a combate abuzul de animale și comerțul ilegal de tigri. Rangerii thailandezi fac regulat descinderi la grădinile zoologice, dar soarta tigrilor captivi a înrăutățit situația.

Acum trei ani, paznicii forestieri au făcut o descoperire înfricoșătoare într-o grădină zoologică populară din Thailanda, care permitea publicului să hrănească și să atingă tigrii. Au găsit 1.600 de părți de corpuri de tigri, inclusiv piei, zeci de dinți și 40 de cadavre de tigri introduse într-un frigider și alte 20 în recipiente.

Pentru militanții care apără aceste feline rare, grădinile zoologice din Thailanda sunt ferme care produc animale pentru piața neagră, notează Slate.

Spre exemplu, Templul Tigrilor, un zoo gestionat de călugări budiști, era în realitate o înfloritoare afacere care profita de comerțul ilegal cu tigri.

86 din cei 147 de tigri confiscați de autorități în 2016 nu au supraviețuit. Este posibil ca moartea lor să fi fost provocată de stres, de cosangvinizare sau în urma unor maladii.

În loc ca animelele să fie puse în carantină, ele erau închise în cuști de mici dimensiuni plasate una lângă alta.

Exploatarea tigrilor este ilegală în Thailanda dar creșterea animalelor nu este suficientă pentru a închide o grădină zoologică.

„Inspectorii vizitează frecvent grădinile zoologice și examinează starea de sănătate a tigrilor, pe care le consideră satisfăcătoare. Spre deosebire de Templul Tigrilor, care a fost închis pentru că nu avea permis, alte grădini zoologice care oferă interacțiune cu turiștii nu au fost sancționate pentru că au permis ", a dat asigurări Kanjana Nitaya, directoarea Biroului thailandez de conservare a faunei sălbatice.

„Rolul departamentului nu este de a reglementa ceea ce fac grădinile zoologice cu animalele, ci de a se asigura că ele au grijă de ele".

Deși sunt grădinile zoologice sunt monitorizate, Departamentul Parcurilor Naționale din Thailanda nu a făcut niciun efort pentru a opri răspândirea acestor practici la Templul Tigrilor.

Un raport din iulie a concluzionat că 74% dintre tigrii captivi au fost păstrați în condiții necorespunzătoare. Aproape 60% din grădinile zoologice cu tigri nu aveau apă proaspătă pentru aceștia și mai puțin de 20% aveau zone spațioase unde animalele se puteau deplasa liber.

Astăzi, cel puțin douăzeci de grădini zoologice din toată Thailanda oferă publicului posibilitatea de a hrăni un tigru sau de a intra într-o incintă unde sunt aceste feline.

Tigrii tineri sunt cei mai populari în rândul vizitatorilor. Tigrii mai în vârstă sunt cei mai vulnerabili în fața comerțului ilegal, deoarece atunci când nu mai sunt „atractivi”, ei sunt adesea ținuți la adăpostul privirilor, în mici cuști betonate.

Cea mai bună strategie de închidere a grădinilor zoologice care exploatează tigrii ar fi, probabil, sterilizarea tigrilor cosangvinizați și micști. Lipsa puilor ar reduce șansa ca aceste grădini zoologice să se transforme în dubioase obiective turistice.

Potrivit lui Edwin Wiek, directorul Fundației Wildlife Friends Thailand, „aceasta este soluția. Când nu putem aplica legile în vigoare sau suntem în fața unor astfel de oameni corupți, aceasta este probabil singura modalitate de a opri reproducerea tigrilor”