Singurul bărbat din lume care a murit fără să vadă sau să atingă o femeie. A trăit toți cei 82 de ani în singurătate

Singurul bărbat din lume care a murit fără să vadă sau să atingă o femeie. A trăit toți cei 82 de ani în singurătate Sursa: dreamstime.com

Mihailo Toloto, un călugăr grec, a trăit timp de 82 de ani pe Muntele Athos într-o izolare extremă, fără să întâlnească vreodată o femeie. Povestea lui este uluitoare, deoarece este considerat singurul bărbat din lume care a murit fără să vadă, să atingă sau să interacționeze cu o femeie.

Mihailo Toloto s-a născut în 1856, în Grecia. Mama sa a murit la scurt timp după nașterea lui, astfel că nu a avut ocazia să o întâlnească vreodată. Fără un tată care să-l recunoască, Mihailo a fost abandonat la o mănăstire de pe vârful Muntelui Athos.

Singurul bărbat din lume care nu a văzut vreodată o femeie

Crescut și instruit în mănăstirea în care a fost adăpostit, Mihailo a îmbrățișat viața monahală și se spune că nu a părăsit niciodată Muntele Athos până la momentul trecerii sale în neființă, în anul 1938.

O tradiție ancestrală, transformată treptat în lege, cunoscută sub numele de „Avaton”, interzice accesul femeilor pe Muntele Athos și stabilește o zonă de interdicție de 500 de metri în jurul coastei peninsulei grecești. Prin urmare, Mihailo Toloto a trăit și a murit fără să vadă, să atingă sau să interacționeze în vreun fel cu o persoană de sex feminin.

Ne puteți urmări și pe Google News

La momentul înmormântării sale, ceilalți călugări i-au oferit o ceremonie specială, întrucât Mihailo Toloto este considerat unicul bărbat din întreaga lume care a trăit și a murit fără să vadă vreodată o femeie.

Conform unui articol mai vechi, călugărul grec nu a avut ocazia să vadă nicio mașină sau avion în timpul vieții sale, deși acest aspect nu pare deloc surprinzător, ținând cont de mediul izolat în care a trăit.

Surprinzător este faptul că Mihailo Toloto ar fi intrat în contact cu o femeie în două ocazii separate, chiar dacă nu era conștient de acest lucru. În anii 1920, scriitoarea franceză Maryse Choisy s-ar fi deghizat în marinar pentru a pătrunde pe Muntele Athos, iar în anii 1930, Aliki Diplarakou, prima femeie greacă încoronată Miss Europe, ar fi utilizat și ea o deghizare pentru a ajunge în acest loc sacru interzis femeilor, potrivit știripesurse.ro.

De ce Muntele Athos e interzis femeilor

Potrivit tradiției, Fecioara Maria a pășit pe Muntele Athos în timpul călătoriei sale împreună cu Sfântul Ioan, de la Jaffa spre Cipru, pentru a-l vizita pe Sfântul Lazăr. Datorită condițiilor meteo nefavorabile, au fost nevoiți să oprească lângă portul din Klement, aproape de locația actuală a Mănăstirii Iviron.

Impresionată de frumusețea muntelui, Fecioara Maria l-a binecuvântat și a cerut fiului său, Iisus Hristos, ca acest munte să devină grădina ei. Se spune că în acel moment, o voce din cer a fost auzită spunând: „Fie ca acesta să fie moștenirea și grădina ta, un paradis al salvării pentru cei care caută să fie salvați”.

De atunci, Muntele Athos a fost considerat „Grădina Maicii Domnului” și accesul femeilor a fost interzis, o măsură garantată ulterior de împărații bizantini prin intermediul actului numit Avaton.