Evenimentul Zilei > Actualitate > SINDROMUL „OLINESCU”. Sinuciderea care a îngrozit Clujul: şefa de promoţie s-a aruncat în gol
SINDROMUL „OLINESCU”. Sinuciderea care a îngrozit Clujul: şefa de promoţie s-a aruncat în gol

SINDROMUL „OLINESCU”. Sinuciderea care a îngrozit Clujul: şefa de promoţie s-a aruncat în gol

Una dintre elevele eminente din România, cu liceu şi bacalaureat absolvit cu 10 pe linie, s-a sinucis la numai 18 ani. Intrase în depresie puternică şi după numai câteva luni, s-a retras de la universitate. N-a lăsat nici măcar un bilet de adio.

O tânără eminentă la învăţătură s-a aruncat de la etajul opt al blocului în care locuia. Tragedia a avut loc, marţi seara, în jurul orei  18.00, în cartierul Gheorgheni, din Cluj Napoca.

A sărit de la etajul 8 pe fondul unei depresii puternice

Iulia Plăian s-a aruncat de la etajul opt fără să lase un mesaj de adio. Poliţiştii care au investigat cazul susţin că tânăra era singură la părinţi şi că se afla sub un tratament medical psihiatric. „Tânăra era singură la părinţi şi nu a lăsat niciun bilet de adio. Este tragic ce s-a întâmplat. A mai avut tentative de sinucidere şi acum se afla sub un tratament medical de specialitate, fiind diagnosticată cu depresie severă”, a spus un poliţist clujean.
După ce s-a aruncat de la etajul opt, tânăra a suferit răni grave dar nu a decedat. La faţa locului a fost trimis un echipaj SMURD care a reuşit să o resusciteze şi îi restabilească semnele vitale. „Pacienta a decedat însă după câteva ore din cauza rănilor suferite. Avea politraumatism foarte grav şi a intrat în comă”, a spus Cristiana Ciortea, directorul la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.
Unul dintre puţinii elevi din România cu Bacul de 10

Iulia Plăianu era un copil de nota zece. A absolvit Colegiul Naţional George Coşbuc în vara anului 2011. A fost printre puţinii elevi români care au luat Bacalaureatul cu zece pe linie. Iulia Plăian a fost premiată de către prefectul de Cluj, Florin Stamatian, cu un I Pad, alături de alţi şapte elevi din judeţul Cluj, care au reuşit să oţină nota maximă la examenul de bacalaureat.

După o vacanţă de vară absolut normală, Iulia s-a înscris la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din Cluj. Aici a fost şi locul unde tânăra şi-a dat seama că sunt şi alţi tineri la fel de buni la învăţătură sau chiar mai buni, fapt ce a făcut-o să intre într-o depresie severă. „Probabil, fiind mai sensibilă, a avut o cădere psihică”, a mai susţine poliţistul.

A renunţat la studii!

Pentru că nu era prima din grupă, Iulia a ales să renunţe la studiile universitare. În cursul săptâmănii trecute a fost la facultate şi a făcut cerere de retragere de la studii. De altfel, colegii acesteia de la facultate susţin că, după un început promiţător, Iulia a devenit foarte retrasă. „S-a transformat într-o tipă foarte retrasă şi tăcută, care cu greu îşi făcea prieteni”, a spus un coleg de grupă cu tânăra eminentă.

Directorul Colegiului Naţional George Coşbuc, Lucian Popescu este şocat de tragedie. „A fost un copil foarte bun la învăţătură. Excepţional aş putea zice. Nu mi-am dat seama şi nimeni nu şi-a dat seama că ar avea probleme emoţionale. Era un om calm şi foarte săritor”, a spus directorul Popescu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: