Evenimentul Zilei > Actualitate > Sindromul CRUNT de care suferea tânăra care a murit la scurt timp după ce a născut. Medicii legişti au dat rezultatul
Sindromul CRUNT de care suferea tânăra care a murit la scurt timp după ce a născut. Medicii legişti au dat rezultatul

Sindromul CRUNT de care suferea tânăra care a murit la scurt timp după ce a născut. Medicii legişti au dat rezultatul

Tânăra în vârstă de 20 de ani, care a decedat săptămâna aceasta la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad, la puţin timp după ce a adus pe lume un băieţel, ar fi suferit de o boală rară care apare în ultimele săptămâni de sarcină, sindromul HELLP, a declarat medicul legist Sergiu Săvescu.

Cel mai probabil, femeia nu şi-a monitorizat sarcina şi nu a efectuat analizele specifice, ocazie cu care ar fi putut descoperi această boală, ce reprezintă, potrivit specialiştilor, o reacţie patologică a organismului matern la apariţia copilului. De altfel, sindromul HELLP este o complicaţie a uneia dintre cele mai severe afecţiuni care poate apărea în sarcină: preeclampsia.
„Un diagnostic este greu de stabilit în acest moment. Am analizat prin excludere toate variantele şi în urma analizelor şi a necropsiei, cel mai probabil a fost vorba despre sindromul HELLP”, a declarat medicul legist Sergiu Săvescu.

Acesta a precizat că în urma analizelor histopatologice şi a altor analize specifice în astfel de cazuri, se va putea trage concluzia finală, urmând să fie stabilită cu exactitate cauza decesului, scrie agerpres.ro

Sindromul HELLP apare de cele mai multe ori la femeile gravide care au peste 34 ani. Pre-eclampsia apare în cele mai multe cazuri la gravidele tinere, cu vârsta medie de 19 ani. Poliţiştii vasluieni au demarat o anchetă în acest caz. Femeia care a decedat imediat după naştere mai avea acasă o fetiţă în vârstă de doi ani. Soţul femeii murise anul trecut în urma unui accident de muncă petrecut pe un şantier din Capitală.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: