"Forțele armate au confiscat un depozit de arme de la elemente extremiste, în centrul Peninsulei Sinai", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Tamer al-Rifai, adăugând că depozitul adăpostea un număr impresionant de rachete antitanc și de mortiere.
Miercuri seara, președintele Abdel-Fattah al-Sisi a cerut armatei și poliției egiptene să "restabilească – dacă este necesar – cu forța brută, securitatea și stabilitatea în Sinai, în maxim trei luni".
Ordinul lui Al-Sisi survine la cinci zile după un atac armat asupra unei moschei din nordul peninsulei Sinai, care s-a  soldat cu mai mult de 300 de răniți.
Atacul nu a fost revendicat, dar oficialii egipteni s-au referit la o grupare militantă care își desfășoară activitatea în Sinai și despre care se crede că este afiliată organizației teroriste Daesh.
Peninsula Sinai din Egipt a rămas epicentrul unei insurgențe armate în care niciuna dintre părți nu câștigă. Această situație datează de la mijlocul anului 2013, când Mohamed Morsi, primul președinte al Egiptului ales în mod liber, a fost înlăturat și închis după o lovitură de stat orchestrată de armată și soldată cu multe victime.
De atunci, sute de soldați egipteni au fost uciși în atacurile teroriste din Sinai, mai ales în partea de nord-est a peninsulei, care are graniță comună atât cu Statul Israel, cât și cu Fâșia Gaza.

 

 

Te-ar putea interesa și: