Simularea bacalaureatului la matematică. Opt elevi eliminați pentru fraudă. Ce se întâmplă cu notele obținute

Simularea bacalaureatului la matematică. Opt elevi eliminați pentru fraudă. Ce se întâmplă cu notele obținute Sursa foto: arhiva EVZ

Opt elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, de la proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de bacalaureat. Informația a fost prezentată de Ministerul Educației, într-un comunicat de presă. Au participat la acest examen 116.692 de elevi din cei peste 150.000 înscrişi la începutul anului şcolar.

La examenul de simulare a probei obligatorii a profilului, pentru Bacalaureat, au luat parte un număr de 116.692 de elevi. Este vorba despre majoritatea elevilor care s-au înscris la începutul acestui an școlar, în ultima clasă de liceu, a XII-a la zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă. Proba obligatorie a profilului a fost susținută marţi, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației. Astfel, marți, 29 martie, a fost susținut examenul la Matematică sau, după caz, la Istorie.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă opt elevi.

„Conform informaţiilor transmise de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 16:00), au fost prezenţi 116.692 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscrişi la începutul anului şcolar curent în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 8 elevi", anunţă Ministerul Educaţiei, prin intermediul comunicatului de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Miercuri, 30 martie, este programată proba la alegere a profilului şi specializării, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la Limba şi literatura maternă. Conform regulamentului pentru această simulare, accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

sursa foto. EVZ

Ce se întâmplă cu notele obținute la Simulare

Notele obținute de elevii participanți la simularea bacalaureatului vor fi comunicate pe 14 aprilie. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei sau şedinţe cu părinţii.

De asemenea, rezultatele obținute la nivelul școlilor vor fi discutate și analizate la nivelul consiliilor profesorale. Aceasta în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

O precizare foarte importantă, notele nu se trec în catalog. Se poate aproba consemnarea acestor note,  în cataloage, prin excepție, în baza unei cereri scrise, depusă de elevi.

sursa foto. EVZ.

Calendarul Bacalaureatului 2022

Calendarul examenului de bacalaureat 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial încă din luna septembrie a anului trecut. Elevii din ultimii ani de liceu, din clasele a XII-a și a XIII-a, iau vacanță pe data de 27 mai. Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen va avea loc în perioada 23—27 mai 2022. Iar în perioada 6 - 10 iunie au loc probele orale - evaluările competențelor lingvistice și digitale.

Conform programării, pentru sesiunea de vară, prima probă, de limba română scris, are loc pe 20 iunie. Proba obligatorie se va desfășura pe pe 21 iunie, iar cea la alegere pe 22 iunie. Afișarea rezultatelor finale se va face pe 1 iulie.