Elevii de clasa a Vlll-a au încheiat cea de a doua zi de simulări pentru Evaluarea Națională, cu proba la Matematică. Subiectele pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională sunt realizate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie ( CNPEE).
Update.
Elevii de clasa a VIII-a au avut la simulare Evaluare Naţională 2024 la Matematică de calculat lungimea unui segment. De asemenea, unul dintre subiecte a vizat determinarea intersecției a două mulţimi. Totodată, elevilor li s-a cerut să calculeze măsura unui arc de cerc.
Simulare Evaluare Națională 2024. După ce ieri au susținut proba la Limba română, elevii de clasa a Vlll-a trec astăzi printr-o nouă tură de emoții. Aceștia vor susține proba la matematică. Ca o noutate pentru acest an, lucrările vor fi corectate în format digital
Simulare Evaluare Națională 2024. Proba la matematică
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, elevii de clasa a Vlll-a susțin astăzi proba la matematică. Mâine, cei din partea minorităţilor naţionale vor participa la proba de Limba şi literatura maternă.
Pentru acest an, Ministerul Educației a schimbat procedura de corectare. Conform noilor prevederi, lucrările elevilor vor fi evaluate digitalizat. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 23 februarie.
Notele nu se pot contesta
Proba de matematică începe la ora 9,00. Accesul elevilor în sălile de clasă este permis până la ora 8,30. Timpul alocat pentru realizarea lucrării scrise este de două ore.
Subiectele sunt distribuite sub forma broșurilor tipărite faţă-verso. Notele la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de elevii doritori.
Scopul simulării este de a-i ajuta pe elevii de clasa a Vlll să se familiarizeze cu rigorile examenului real, pe care îl vor susține în luna iunie.
Simulare Evaluare Națională 2024. Bareme de corectare
Modul de corectare a lucrărilor este diferit în acest an. Conform noilor reguli, fiecare profesor corector va evalua aproximativ 50 de lucrări. Evaluatorii provin dintr-un alt județ decât cel de origine al candidaților.
Totodată, fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori corectori. Aceștia sunt desemnați din Corpul de profesori evaluatori. Prioritate în acest sens vor avea cei care au urmat Programul de formare continuă.
Rezultatele simulării vor fi anonimizate, cu ajutorul codurilor individuale. Astfel, numele și prenumele candidaților vor fi înlocuite. Conform Ministerului Educaţiei, aproximativ 24.000 de profesori asistenţi și aproape 6.000 de profesori evaluatori la Limba română vor fi implicați în acest sens. De asemenea, tot 6000 de profesori corectori vor evalua lucrările la Matematică.