Simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Lucrările vor fi corectate digital

Sursa foto: Dreamstime.com

Elevii de clasa a VIII-a susțin astăzi simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Noutatea pentru acest an este legată de modul în care lucrările vor fi corectate. În prezent, elevii susțin proba pentru Limba și literatura română.

Elevii de clasa a VIII-a susțin astăzi simularea pentru Evaluarea Națională 2024. În acest an, lucrările vor fi scanate și corectate digital de profesori din alte orașe.

Elevii de clasa a Vlll-a susțin simularea la Limba și literatura română

Prima probă pe care elevii de clasa a Vlll-a o susțin astăzi este cea la limba română. Mâine ar urma să aibă loc proba la Matematică. Totodată, simularea pentru Limba şi literatura maternă se va desfășura pe data de 7 februarie.  Școlarii care susțin aceste probe vor afla rezultatele obținute  pe 23 februarie.

Pentru simularea pentru Evaluarea Națională 2024, oficialii din Educație au pregătit o schimbare importantă.

Elevi.. Sursă foto: Unsplash

Lucrările vor fi corectate în format digital

În acest an, corectarea lucrărilor se va face în platforma digitalizată. Conform procedurii stabilite de Minister, fiecare lucrare va fi scanată imediat după ce elevii termină de rezolvat subiectele. Aceasta va fi repartizată automat și aleatoriu  profesorilor din alte județe decât cel din care provine candidatul respectiv.

Odată cu implementarea noului sistem, oficialii din Minister spera să nu mai fie înregistrare erori.  Peste 90% dintre profesorii care au testat platforma susțin că procedura corecturii digitale poate fi realizată cu acuratețe.

Aplicația de evaluare digitală este administrată de Ministerul Educației. Tehnologia pe care noul sistem o are la bază a  fost dezvoltată de specialiștii de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Ministrul Educației, Ligia DecaSursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Simularea pentru Evaluarea Națională 2024

Ministrul Educației a transmis recent că procedura corecturii digitale va fi aplicată în cazul tuturor examenelor naționale din acest an. De asemenea, aceasta va fi folosită și la simulări.

„Se elimină greşelile datorate oboselii, se elimină acea muncă de trecere a punctajelor pe barem pentru că platforma, în momentul în care notaţi pe diferiţi itemi, face automat adunările, şi există şi posibilitatea mult mai simplă de transmitere aleatorie a lucrărilor.”, a spus Ligia Deca.

În cazul în care lucrarea nu este scanată corect, lucrarea fiind ilizibilă, profesorul poate solicita, într-un timp foarte scurt, retrimiterea acesteia.