Simplu, clasic şi câştigător

Simplu, clasic şi câştigător

Cămaşa albă şi pantalonii cu croială elegantă se pot dovedi "investiţii" profitabile pe termen lung.

Ţi se întâmplă să analizezi dulapul plin cu haine şi să consideri că nu ai cu ce să te îmbraci? Sau să vii de la cumpă rături şi să-ţi dai seama că articolele tocmai achiziţionate nu se prea asortează cu restul garderobei tale? Atunci trebuie să înveţi să cheltuieşti cu cap şi să ştii pe ce haine merită să dai banii şi pe care nu.

Deux-pièces-ul rezistă

O doamnă elegantă are nevoie de cel puţin un costum de calitate în garderobă. „Deux piece-ul negru scoate mereu o femeie din impas şi merită o investiţ ie. Fie că îl porţi ziua, fie că îi aplici o broşă preţioasă şi îl porţi seara, deuxpièces- ul îţi conferă un aer feminin“, afirmă designerul Cătălin Botezatu.

Ne puteți urmări și pe Google News

La rândul său, stilistul Adina Buzatu recomandă o investiţie într-un smoking de damă, care nu se va demoda nici peste cinci ani. „Un smoking dintr-un material de calitate, natural, poate rezista ani buni fără să pară purtat. Pentru întâlniri importante, dar şi pentru evenimente speciale, smokingul poate fi purtat cu succes“, afirmă Adina Buzatu.

Bineînţeles că pe sub taior, spre exemplu, vei purta o cămaşă, de preferabil albă, dar pe care nu trebuie să cheltuieş ti prea mult. Albul este o culoare pretenţioasă şi, oricât de bună ar fi că- maşa, tot se va îngălbeni sau se va păta. „Cămăşile pot fi purtate ziua cu gulerul în jos, iar pentru un aspect şic, sofisticat, poţi ridica gulerul“, afirmă Cătălin Botezatu. Accesoriile sunt şi ele foarte importante, dar nu toate merită salariul pe trei luni. O geantă galbenă stârneşte interesul doar un sezon, iar o pereche de sandale înflorate sau bijuteriile din plastic nu merită o prea mare cheltuială. În ceea ce priveşte ceasul, acesta e un accesoriu util şi cochet, indispensabil unei doamne punctuale. Un ceas simplu, clasic, poate fi lăsat şi moştenire dacă s-a investit puţin în el.

Cheltuieşte cu cap

„Trebuie să investeşti à la long. Nu te pierde în amănunte, în accesorii care se demodează de la an la an sau în ţinute de-o vară“, este sfatul lui Cătălin Botezatu. Topurile de vară, pantofii sport, rochiile colorate pot fi achiziţionate la preţuri foarte mici pentru că rareori vor mai fi în vogă şi vara următoare. În plus, trebuie să cheltuieşti pe ce îţi stă bine. Atunci când cumperi haine trebuie să ţii cont de ce ai în dulapul de acasă, de stilul tău, dar şi de trăsăturile fizice, precum culoarea pielii sau a părului. Dacă se poartă o culoare care nu te prinde, nu te avânta să cumperi numai pentru că vezi în vitrina magazinului. Non-culorile, combinaţia alb-negru şi culorile de pământ nu te fac de râs şi pot fi uşor asortate.

Jeanşii care cer o sumă mare de bani trebuie să fie clasici, cu o croială accesibilă şi într-o culoare indigo. Altfel, nu face investiţii într-un model de un sezon. Nu trebuie să faci economii în cazul unei perechi de pantaloni clasici, care pot fi combinaţi cu orice top din garderoba ta. Acestea fiind spuse, succes la cumpărături şi nu te lăsa ademenită prea uşor de noile colecţii!

MERGI PE „MÂNA“ LOR

Pantofii reflectă imaginea omului

„Omul poate fi judecat după pantofi. O doamnă are nevoie de pantofi escarpen, pe care îi poate adapta mai multor evenimente“, sfătuieşte Botezatu. „Pantofii şi geanta trebuie să fie din piele, într-o culoare accesibilă, astfel vor putea fi purtate mult timp. Îţi dai seama de calitatea unui produs împărţind suma de bani cheltuită la numărul de purtări. Astfel, dacă suma rezultată este mică, înseamnă că ai făcut o adevărată afacere“, sfătuieşte Adina Buzatu. „«Less is more» ar trebui să fie principiul de bază al fiecărei garderobe. Mai bine o pereche remarcabilă de pantofi negri, care pot fi asortaţi uşor, decât mai multe, colorate, care nu se potrivesc la nimic din dulapul tău şi care nu rezistă un sezon“, afirmă stilistul Adina Buzatu.