Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep și-a zdrobit adversara, la debutul în turneul Transylvania Open. Peste cine va da în „optimi”
Simona Halep și-a zdrobit adversara, la debutul în turneul Transylvania Open. Peste cine va da în „optimi”

Simona Halep și-a zdrobit adversara, la debutul în turneul Transylvania Open. Peste cine va da în „optimi”

Simona Halep s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale Transylvania Open, după ce a trecut în două seturi de Gabrieal Ruse, scor 6-1. 6-2.

Simona Halep (locul 18 WTA) a debutat în forță la Transylvania Open. Sportiva din Constanța a învins-o, miercuri, pe Gabriela Ruse cu scorul de 6-1, 6-2, în cadrul turneului ce se desfășoară la Cluj-Napoca.

Simona Halep nu a avut probleme la debutul de la Transylvania Open, în fața Gabrielei Ruse

Halep, principala favorită, a trecut de Ruse (23 ani, 85 WTA) după o oră şi 13 minute şi s-a calificat în optimile de finală. Ruse a început curajos şi a avut o minge de break în primul ghem, dar apoi Halep a dominat ostilităţile şi s-a desprins la 5-0, încheind primul set cu 6-1.

În actul secund, Ruse a câştigat primul ghem, dar Simona Halep a reuşit să ia apoi trei ghemuri la rând. Ruse a reuşit să mai ia un ghem, însă Halep şi-a demonstrat valoarea şi s-a impus cu 6-2. Dacă Halep a încheiat cu 6 aşi şi 2 duble greşeli, de partea cealaltă, Ruse a avut 6 duble greşeli şi procentaje net inferioare la punctele făcute cu ambele servicii. Ruse şi-a creat o sigură şansă de break, pe care Halep a anulat-o.

Halep şi-a asigurat un cec de 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA, urmând să joace în optimi contra rusoaicei Varvara Graceva (21 ani, 81 WTA).

Emma Răducanu a debutat și ea cu dreptul, marți seara, în cadrul turneului de la Cluj-Napoca

La dublu, Irina Bara şi Ekaterine Gorgodze (Georgia) s-au calificat în sferturi, după o victorie cu 7-5, 6-2 în faţa perechii germane Mona Barthel/Anna-Lena Friedsam, în doar 62 de minute. Bara şi partenera sa, care şi-au asigurat un cec de 2.300 de dolari şi 60 de puncte WTA la dublu, vor juca în sferturi contra rusoaicelor Alena Fomina/Ekaterin Iaşina, care le-au eliminat în primul tur pe principalele favorite.

Emma Răducanu (18 ani, locul 23 WTA), revelația anului în tenisul mondial, a evoluat, marți seară, la Transylvania Open. Sportiva din Marea Britanie a întâlnit-o pe slovena Polona Hercog (30 de ani, 123 WTA).