Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep s-a reinventat la turneul de la Madrid
Simona Halep s-a reinventat la turneul de la Madrid

Simona Halep s-a reinventat la turneul de la Madrid

Tenismena din Constanța va juca, astăzi, în semifinalele competiției din capitala Spaniei, după ce a eliminat-o, ieri, pe Irina Begu

Întâlnire memorabilă, ieri, în cadrul sferturilor de finală ale turneului de la Madrid. Simona Halep (locul 7 WTA) și Irina Begu (34 WTA) șiau disputat un loc în semifinalele turneului cu premii în valoare de 4.771.360 dolari. După o oră și 36 de minute, cea care a jubilat a fost Simona Halep. Constănțeanca s-a impus cu scorul de 6-3, 0-6, 6-1. După un prim act echilibrat, au urmat două seturi diametral opuse.


FOTO: Irina BeguA jucat finala în 2014

Mai întâi, Irina a răbufnit și a învins la zeroi, apoi, în decisiv, Halep a câștigat fără nicio emoție.

Cîrstea, eliminată

Astăzi, cea mai bună jucătoare de tenis din România va lupta pentru calificarea în finală, împotriva învingătoarei din duelul Samantha Stosur (Australia) și românca Patricia Țig (meci disputat după închiderea ediției). Simona a renăscut la Madrid, după o primă jumătate de an foarte slabă, în care a avut evoluții mult sub așteptări. Halep are șansa de a-și egala performanța din 2014, atunci când a jucat la competiția din capitala Spaniei cu trofeul pe masă. Atunci, sportiva „tricoloră” a fost învinsă de rusoaica Maria Șarapova, scor 6-1, 2-6, 3-6.

Tot ieri, Sorana Cîrstea (127 WTA) a fost învinsă de slovaca Dominika Cibulkova (38 WTA), în „sferturi”, scor 6-4, 3-6, 3-6.