Simona Halep, șanse mari să scape de suspendare. Ce se întâmplă la TAS

Simona Halep, șanse mari să scape de suspendare. Ce se întâmplă la TAS Simona Halep. Sursa Foto: Arhiva EVZ

După un an de tăcere, Patrick Mouratoglou vine cu primele declarații în cazul Simona Halep. Antrenorul a recunoscut că el a fost cel care i-a oferit jucătoarei suplimentul.

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani, după ce a consumat un supliment care conținea Roxadustat. Aceasta a făcut apel la TAS. Acum. în aşteptarea verdictului, Patrick Mouratoglou a oferit primul interviu detaliat.

Patrick Mouratoglou recunoaște că i-a dat Simonei Halep suplimentul

Inițial, antrenorul francez a dat vina pe ITIA pentru toată situația creată:

„Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei și nu cred că au tratat-o într-un mod acceptabil. Sper ca WTA, ATP și PTPA să facă tot posibilul pentru a schimba un sistem care este «Distrugerea carierei jucătorilor nevinovați»”, declara în trecut antrenorul francez.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum, Patrick Mouratoglou și-a asumat responsabilitatea, luând decizia să își schimbe și declarația. Această schimbare vine înainte de procesul pe care îl va avea Simona Halep la TAS, unde speră să își demonstreze nevinovăția:

„Noi i-am propus să ia colagen. Noi i-am adus colagen de la o companie. Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să ştim. Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea. Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare“, a declarat Patrick Mouratoglou, pe Instagram.

Acuzații dure la adresa lui Patrick Mouratoglou. A vrut mereu să o saboteze pe Halep

Simona Halep va fi ajutată de noua declarație a antrenorului

Cristi Balaj, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping, crede că afirmația lui Mouratoglou o va ajuta pe Simona Halep:

„Lipsa intenţiei şi a vinovăţiei semnificative, în măsura în care este demonstrată, duce, indiscutabil, la reducerea unei sancţiuni, dar, din păcate, abaterea rămâne, pentru că sportivii sunt cei care sunt răspunzători de orice substanţă care este găsită în organismul lor”.

Firicel Tomai, primul antrenor al campioanei de la Roland Garros și Wimbledon, vede cu ochi buni această schimbare de atitudine:

„Această declaraţie cred că a fost pusă şi în dosar la proces. E apreciabil că în ultimul ceas, antrenorul a acceptat realitatea şi a recunoscut”, a spus acesta.

Suporterii româncei consideră că aceasta a făcut o mare greşeală în momentul în care a ales să colaboreze cu Mouratoglou:

„Ce laș este! I-a luat atât de mult când știam cu toții, de fapt, de la început, că echipa lui este responsabilă de tot”, a spus un fan Simona Halep.

„El niciodată nu a încetat să mai fie antrenorul Serenei și i-a distrus numele Simonei doar pentru că românca a câștigat Wimbledonul în fața Serenei”, a fost un alt comentariu.

„Simona a făcut o mare greșeală în momentul în care a angajat acest escroc ca antrenor”, a mai transmis un fan.