Simona Halep, în fața celei mai mari probleme din carieră
- Andrei Călin
- 3 octombrie 2018, 00:59
Lidera WTA a făcut, ieri, un RMN, și a primit un verdict îngrijorător. Suferă de hernie de disc și mai mult ca sigur va trebui să se opereze pentru a mai juca tenis.
Simona Halep (27 de ani) traversează cel mai delicat moment din carieră. Lidera WTA a efectuat, ieri, un RMN, la București, pentru a vedea care este cauza durerilor de spate și a aflat că suferă de hernie de disc. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare.
„Salutare tuturor. Vreau să ofer un scurt update cu privire la starea mea de sănătate. Am făcut un RMN la spate și am descoperit că am hernie de disc. Voi discuta cu doctorii în zilele următoare și voi reveni cu update-uri. Mulțumesc tuturor pentru suport”, a scris Halep.
Problemele au apărut în urmă cu două săptămâni
Venită după o perioadă de odihnă, în care doar s-a antrenat, fără să participe la turnee, Simona a acuzat dureri la spate înaintea debutului la turneul de la Wuhan. Nerefăcută, lidera WTA a fost spulberată de slovaca Dominika Cibulkova, scor 0-6, 5-7. Duminică, la Beijing, problemele s-au amplificat. Sportiva „tricoloră” a luat startul la competiția din capitala Chinei, a jucat împotriva tunisiencei Ons Jabeur, a pierdut primul set cu un drastic 1-6, și a fost nevoită să abandoneze.
Cu siguranță nu va fi prezentă în Singapore
Fără îndoială, Simona va trebui să se opereze pentru a-și continua cariera. Cert este faptul că ea nu va mai putea participa la nicio competiție în acest an și va rata Turneul Campioanelor găzduit de Singapore, acolo unde a fost prezentă începând din 2014. De asemenea, Halep are șanse foarte mici să ia startul la turneele importante ale începutului de an: Shenzhen (China), Auckland Australian Open, Dubai sau Doha. Până acum, Simona n-a mai avut o problemă fizică atât de delicată.
Hernia de disc este de două tipuri: cervicală sau lombară și apare din cauza deplasării unor discuri ale coloanei vertebrale. În cazuri grave este recomandată operația, în cele mai puțin problematice este suficientă kinetoterapia sau fizioterapia