După un an excelent, în care a jubilat pe scena tenisului mondial, Simona Halep, câștigătoare în 2014 la Doha și București, finalistă la Madrid și Roland Garros, dar și semifinalistă la Wimbledon și Indian Wells, a obținut calificarea la „Turneul Campioanelor”, din Singapore. Competiția va începe din data de 20 octombrie și vor lua parte opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu din anul curent, care se vor întrece pentru premii de peste şase milioane de dolari.

În urma lui Ruzici și Spârlea

Astfel, constănțeanca în vârstă de 22 de ani a devenit cea de-a treia jucătoare din România care ia parte la acest turneu, după Virginia Ruzici și Irina Spârlea. „Întotdeauna a fost un vis al meu să evoluez la Finala WTA. Am avut un mare succes în acest an şi abia aştept să joc împotriva celor mai bune tenismene din lume, la Singapore”, a declarat Halep, care a reușit performanța de urca în ultimele 16 luni de pe locul 64 pe locul al doilea WTA.

„E o jucătoare de elită”

Evoluția sportivei noastre a fost salutată și de către oficialii „Sportului alb”. Stacey Allaster, președintele executiv al WTA, a declarat că ascensiunea Simonei în ultimii doi ani este incredibilă, și o consideră pe româncă o jucătoare de tenis de elită. „Dezvoltarea sportivă a Simonei Halep în ultimii doi ani a fost incredibilă. Ea a devenit una dintre jucătoarele de tenis de elită. Sezonul asiatic este o etapă interesantă pe «Drumul spre Singapore» și imaginea despre cine va concura la ultimul nivel al tenisului feminin devine tot mai clară”, a afirmat Allaster.