Simona Halep a primit „Crucea Patriarhală” de la Preafericitul Daniel

Simona Halep a primit „Crucea Patriarhală” de la Preafericitul Daniel

Simona Halep a primit binecuvântarea Preafericitului Daniel, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Patriarhia Română. Sportiva a fost decorată cu Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române.

Ieri, 18 iulie, Simona Halep a participat alături de părinți, la ceremonia de la Reședința Patriahală unde a fost decorată de Patriahul Bisericii Ortodoxe Române pentru „realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanță, și, totodată, pentru credința sa creștin-ortodoxă, pe care o mărturisește public”.

Simbol al hărniciei și speranței

„Suntem bucuroși că s-a acordat din partea Patriarhiei cea mai înaltă distincție Simonei, pe care noi o iubim. Este cea mai de seamă figură simbolică a poporului român, prezentă peste hotare. Simona este pentru mulți tineri astăzi un simbol al hărniciei, perseverenței și speranței. Ne bucurăm să scoatem în evidență că toate realizările domniei sale sunt expresia talentului cultivat prin efort susținut, prin efort constant”, a spus Patriarhul României în cadrul ceremoniei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mă bucur că sunt româncă, că sunt pe acest pământ”

„Înseamnă foarte mult această distincție. Sunt foarte credincioasă și cred în Dumnezeu foarte mult. Totdeauna mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit și pentru familia în care am crescut. Mă bucur că sunt româncă, mă bucur că sunt pe acest pământ și sper să bucur cât mai mulți oameni și copii, să-i inspir să reușească și ei ceea ce-și doresc. Slavă Domnului și Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți!”, a încheiat campioana Simona Halep.

La finalul ceremoniei, Simona Halep a semnat pe câteva mingi de tenis.