Simona Halep s-a calificat vineri noaptea în penultimul act al turenului de la Montreal, după ce a învins-o pe Caroline Garcia (Franța, locul 6 WTA), scor 7-5, 6-1. În această seară, de la ora 20.00 (ora României), în direct la Digi Sport 2, lidera WTA va lupta pentru un loc în finală cu australianca Ashleigh Barty, locul 16 WTA. Simona s-a enervat la conferința de presă și a vorbit despre programul dificil pe care îl are la majoritatea turneelor, referindu-se la meciurile disputate la intervale mici de timp.

„Dacă vă uitați la program, cred că sunt jucătoarea cu cel mai prost program într-o săptămână. Asta se întâmplă la aproape fiecare turneu. Cred că cei de la WTA sunt puțin supărați pe mine. Mereu sunt pusă foarte târziu în program. Sunt foarte supărată din cauza asta. Dacă verificați programul acestui turneu, și al altora, veți vedea ce e corect și ce nu e corect! Adversara mea are deja 6 ore de când e la hotel și se odihnește. Eu tocmai am terminat meciul și acum sunt la conferință. Voi ajunge din nou foarte târziu la hotel.

Nu vorbesc cu alte jucătoare, despre asta. E doar legat de mine. Vorbesc cu cei din echipa mea. Și ei sunt supărați. Nu m-am plâns niciodată de program. Nu mă plâng niciodată de nimic. Dar azi mi-a ajuns", a spus Halep.