Interlopul Sile Pietroi şi trei dintre „locotenenţii“ săi au primit, aseară, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. În faţa judecătorului de la Curtea de Apel care a luat această decizie, Pietroi şi-a început pledoaria astfel: „Nu recunosc, doamnă, nicio învinuire!“. Alţi cinci complici ai acestora s-au ales cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti a venit la capătul a mai mult de cinci ore de audieri în care interlopii şi-au susţinut continuu nevinovăţia.
Interlopul Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, şi trei dintre complicii săi au primit, aseară, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Luni, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va începe o anchetă internă privind condiţiile în care a avut loc şedinţă de judecată de la Tribunalul Bucureşti, în urma căreia infractorii au fost lăsaţi în libertate. Şi asta după ce, potrivit unor surse judiciare citate de EVZ la momentul respectiv, magistrata Marilena Popa, desemnată să judece cererea de arest preventiv a lui Pietroi şi a complicilor săi, ar fi dat dovadă de o clemenţă excesivă, declarând că mai are doar două luni până la pensionare şi că vrea să fie liniştită. Ideea generală: „Suntem nevinovaţi!“ Ieri, Sile Pietroi şi „gaşca“ sa au dat cu subsemnatul în faţa judecătorilor, fiind puşi în dificultate atât de întrebă rile magistraţilor, cât şi de căldura din sală. Cea mai aşteptată dintre audieri, a lui Pietroi, a început cu declaraţia inculpatului: „Nu recunosc, doamnă, nicio învinuire care mi se aduce“.
El a preferat apoi să se oprească asupra unei tâlhării de care procurorii îl acuză că ar fi comis-o în 2005, când, de altfel, a mai fost audiat de anchetatori pentru furtul unui cal şi al unui lanţ din aur. Interlopul a susţinut, în faţa magistraţilor, că problemele dintre familia sa şi cea a denunţătorului Florin Manu au început, de fapt, în 1999, când vărul lui Manu, Vasile Coronea, l-ar fi tăiat cu un cuţit.
Condamnarea lui Coronea la zece ani de închisoare pentru tentativă de omor ar sta, în opinia lui Pietroi, la baza acuzaţiilor aduse de Manu. „Pe Manu îl cunosc din ianuarie 2005, când el a venit cu poliţia la mine acasă să-şi recunoască un cal pe care i l-aş fi furat. (...) Nu l-am influenţat apoi cu absolut nimic pentru a-şi retrage declaraţia“, a explicat Sile Pietroi.
Acesta s-a limitat apoi să nege, pe rând, fiecare acuzaţie care i se aduce în cauză. La fel au făcut şi ceilalţi membri ai „clanului“, care s-au întrecut să-şi susţină nevinovăţia în faţa instanţei, în ciuda acuzaţiilor grave care li se impută: tentativă de omor calificat, vătămare corporală, tâlhărie, lipsire de libertate, şantaj, lovire sau alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Avocaţii apărării au ţinut să sublinieze apoi faptul că tribunalul a procedat corect respingând arestarea celor nouă, în condiţiile în care aceştia nu au antecedente penale, nu vor încerca să se sustragă urmăririi penale sau să împiedice aflarea adevărului. Rugaţi să vină la bară „pentru a nu fi confundaţi cu restul persoanelor prezente“, inculpaţii care se aşezaseră între timp liniştiţi pe scaune, au ascultat în picioare apelul procurorului.
CITIŢI ŞI:
Interlop apropiat al PDL, arestat
SRI l-a vânat 20 de ore pe temutul Sile Pietroi
Cine l-a făcut scăpat pe Sile Pietroi Tupeu de judecătoare: Pietroi nu este periculos!