Siegfried Mureşan, reales în fruntea Grupului Partidului Popular European. Planuri pentru noul mandat

Siegfried Mureşan, reales în fruntea Grupului Partidului Popular European. Planuri pentru noul mandat Sursa foto: Facebook

Siegfried Mureşan a fost reales în funcția de vicepreşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European. Deputatul european a obținut 151 din 170 de voturi valabil exprimate. Grupul PPE a câştigat alegerile europarlamentare din 9 iunie, consolidându-și poziţia de cel mai mare grup politic din Parlamentul  European.

Siegfried Mureșan, reales vicepreședinte al Grupului PPE

Deputatul european a obținut încă un mandat în fruntea celui mai mare grup politic din Parlamentul European. Cu acest prilej, Siegfried Mureșan a dat asigurări că va continua să apere interesele României privind alocarea fondurilor europene. Totodată, liberalul a menționat că va milita pentru sprijinirea fermierilor români.

„În precedentul mandat de vicepreşedinte, am obţinut sprijinul Grupului pe toate voturile importante în Parlamentul European privind alocarea de fonduri europene pentru România. Mă refer aici la Mecanismul European de Redresare şi Rezilienţă, pe care l-am negociat din poziţia de coraportor şi din care ţara noastră primeşte 28,5 miliarde de euro pentru finanţarea PNRR. Mă refer, totodată, la Planul RepowerEU privind reducerea dependenţei energetice de Federaţia Rusă, dar şi la Bugetul tradiţional al Uniunii Europene prin care sunt alocate ţării noastre majoritatea fondurilor nerambursabile pentru investiţii în infrastructură şi în sectorul agricol”, a precizat deputatul european.

Siegfried Mireșsn

Sursa foto: Facebook

Siegfried Mureșan, planuri pentru un nou mandat

Pe lista priorităților pentru noul mandat se află și crearea unei majorități proeuropene în PE, anunță deputatul european. Conform acestuia, scopul demersului este de a-i izola pe europarlamentarii extremiști, făcând referire la AUR.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În acelaşi timp, voi susţine crearea unei majorităţi proeuropene în Parlamentul European, alături de celelalte familii politice proeuropene şi sub conducerea noastră, a Grupului PPE, în calitate de câştigători ai alegerilor europene. Astfel, europarlamentarii extremişti, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolaţi şi nu vor putea influenţa deciziile europene. De asemenea, voi susţine Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Nu în ultimul rând, voi susţine toate acele măsuri care duc la garantarea securităţii în interiorul Uniunii Europene”, a mai spus Mureşan.