"Am decis să mă alătur Partidului Național Liberal (PNL). PNL este principalul partid de centru-dreapta din România, principalul opozant al Partidului Social Democrat (PSD) și principalul partid membru al Partidului Popular European (PPE) în România.
Pentru a scoate PSD de la guvernare avem nevoie de un PNL cât mai puternic. Vom oferi cetățenilor toate motivele să voteze PNL la următoarele rânduri de alegeri. Obiectivul este clar: câștigarea alegerilor europarlamentare și scoaterea PSD de la guvernare (…).

Munca mea din Parlamentul European aduce beneficii concrete pentru români. Sunt primul europarlamentar român ales negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene (UE) în valoare de 160 de miliarde de euro și am realizat 8 rapoarte în calitate de raportor al Parlamentului European și 29 ca raportor din partea Grupului PPE de la începutul mandatului până acum (…).

Voi susține și de acum înainte exact ceea ce am susținut până acum: o bună guvernare, o administrație publică eficientă, care să pună cetățeanul în centrul atenției, o economie puternică, orientată spre viitor, bazată pe inovare, sprijin pentru întreprinzători, fiscalitate simplă, care să nu împovăreze cetățeanul și mediul privat, o educație în care tinerii să învețe profesiile de care au nevoie pentru a avea succes pe piața forței de muncă, o Europă care să ofere oamenilor siguranță și bunăstare.
(…) Eu îmi voi continua activitatea în Parlamentul European cu aceeași convingere și determinare să obțin un sprijin cât mai mare pentru cetățenii români și europeni și voi lupta, la fel ca până acum, pentru respectarea și apărarea statului de drept, a independenței justiției, instituțiilor și pentru o economie puternică"  a scris pe contul personal de socializare Siegfried Muresan.

Vă redăm câteva reacţii extrem de critice la adresa politicianul proaspăt PNL-ist:

"Andrei Vlășceanu: Siegfried, o poti face din 2019, linistit. Pana atunci, mai e un an, iar mandatul a fost castigat pe lista PMP, nu de catre tine. Te rog, fii demn si demisioneaza din Parlamentul European!

In replică la acest comentariu Magdalena Bistriceanu a scris: "Nu esti în măsură să critici activitatea unui europarlamentar de calibrul lui Siegfried Mureșan! Conducerea partidului a spus ce era de spus și e o pierdere pentru noi toți! PMP trebuie să meargă mai departe și nu ne aduce plus valoare denigrarea foștilor colegi! Nu vă mai cocoțați pe activitatea unui om, doar pentru a fi remarcat de șefi! Critică PSD-ul și vei avea mai mult de câștigat!"

Leon Doru: Despre DEMISIA din P.E. , nimic ???
Adica electoratul PMP poate fi prostit in numele viitoarelor fapte de bine ??
Cum ramane cu ONOAREA si CARACTERUL pe care il pretindeti ??

Ioana Cosmeanu: O intrebare : Chiar asa de greu iar fi fost lui Siegfried Muresan ca in textul scris mai sus sa pomeneasca si de PMP ? De ce nu a facut-o ? Uneori , o mica ezitare sau omitere a unui fapt iti poate crea probleme oricat de bineintentionat poti fi . "Stofa" unui om poate avea valoare si la acest aspect . In rest , nu contest calitatile ce le are .

Dorina Schwartzkopf: Si niciodata nu v-ati gandit pe cati oameni ii dezamagiti?Adica pe cei care v-au votat pe listele altui partid?
Eu,chiar am crezut mult in dvs.si am vazut in dvs.pe cel mai bun politician al viitorului ,nu prea indepartat,al Romaniei.Pentru munca depusa ca europarlamentar va apreciez inca foarte mult.Dar,ca basista convinsa,nu pot sa nu observ ca i-ati inselat asteptarile d-lui Traian Basescu…!
Ati uitat cum se zice?PNL+PSD=USL?

Carmen Hariton: Esti liber sa faci ce vrei din 2019.
De ce nu iti dai demisia de onoare din functia de europarlamentar al partidului care ti-a acordat increderea dacă simți că PMP-ul nu te mai reprezintă?
Ai dezamăgit electoratul care ti-a facut campanie, care te-a susținut și a crezut în tinerețea și verticalitatea ta.
Demisia de onoare Sigfrid Muresan!

Petrica Rachita: Urat gest care caracterizează de fapt fuga după lovele și funcții publice! Noi ca popor ne zbatem în mizerie pentru ca tu și alții ca tine ați fost cândva speranțele electoratului nemulțumit și ați învățat rapid sa ne mințiți ca voi aveți rezultate și sunteți extraordinari și noi suntem niște dobitoci care nu apreciem valorea voastră.Nu spun ca PMP era un loc unde ar fi trebuit sa rămâi dar comentariul tău nu face decât sa întărească faptul ca aceasta clasa politica face parte din generația noua de parveniți în goana după funcții și bani se pare ca nu vom merge la vot în viitorul apropiat

Doina Codreanu-Tache: Lipseste cuvantul DEMISIE. Profesionalismul dvs nu-l poate contesta nimeni, despre altceva este vorba… Sper ca le-ati cerut scuze, celei care v-a cedat semnaturile si celui care v-a nominalizat de doua ori la functia de PM.

Waszy Grigor: Sunt profund dezamagit de aceasta alegere. PNL e cea mai proasta alegere. Mult succes in continuare!

Margareta Constantin: Demisia din Parlamentul european! Lasă locul unui alt tânăr din PMP!

Ciama Daniel: Fripturist!!din motive de oportunism politic ați preferat să trădați electoratul Pmp! Ce v ați zis Pmp nu e sigur că va intra în parlamentul european..i a sa fug la PNL ca ăștia îmi garantează loc eligibil! Urat gest care dovedește o dată în plus ca unii și au făcut un adevărat job din mandatele de europarlamentar/parlamentar!!urat si dezamăgitor!

Elena Dumitrascu: D-nule Siegfried Muresan, multe, multe felicitari! Mult succes in PNL!

Margareta Constantin: Este dezonorant pentru Dvs sa Ocupați un loc de europarlamentar, pe listele unui partid care v-a susținut, atâta timp cât Dvs ați anunțat ca treceti la alt partid! Lăsați locul liber! Dacă nu sunteți un profitor de conjunctura!

Silvia Savin: Ati uitat ca PNL s-a aliat cu PSD si au format USL. Nu veti avea votul meu la europarlamentare. PNL= PSD.

Dumitrescu Daniela: Va doresc succes! Ati avut pana acum un mandat foarte bun si sunt convinsă ca așa va fi si in continuare. V-am votat, dar nu o voi mai face. Consider ca PNL nu reprezintă o alternativa. Nu pot vota un partid care a contribuit din plin la dezastrul actual al României. Pentru mine este important ce ati făcut dumneavoastră si veți face in continuare pentru țara, ca votul meu nu s-a irosit.

Maria Apsan: A sarit dintr-un pat in altul, care ii ofera un nou mandat de europarlamentar. Mai ramane sa aplaudati, dar sa nu va mirati: avem politicienii pe care ii meritam.

Maria Apsan: Rusine. Niste oameni au votat pmp si un partid a cheltuit timp si resurse umane ca sa ajungeti la Bruxelles. Eliberati locul si demisionati, apoi "alaturati-va" cui vreti. Se numeste onoare".

Sursa: Facebook