Pe 13 ianuarie a expirat actualul contract colectiv de muncă (CCM) din cadrul ArcelorMittal Galaţi, însă administraţia combinatului, de comun acord cu sindicaliştii, a decis prelungirea actualului act până la sfârşitul lunii, perioadă până la care cele două părţi vor continua negocierile pe noul CCM, aplicabil în 2015 pentru cei 6.458 de salariaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SS AMG, Vasile Crişan, "oferta administraţiei combinatului măreşte riscul declanşării unor acţiuni de protest din partea salariaţilor, oamenii nu mai doresc să muncească după principiul 'muncă mai multă pe bani mai puţini".

SS AMG solicită administraţiei o creştere cu 15% a tuturor salariilor din combinat, aplicabilă de la 1 ianuarie, astfel încât salariul minim din combinat să fie 1.100 lei, faţă de 975 lei cât este acum, precum şi acordarea unor sporuri salariale. Printre ele, acordarea unui spor de 50% din salariul de încadrare pentru zilele de sâmbătă muncite şi un spor de 100% pentru zilele de duminică; acordarea unui spor fix, de 100 lei/lună, pentru salvatori – muncitori special antrenaţi să salveze vieţi în caz de accident; acordarea sporului de consens – 5% pentru cei care asigură permanenţa în zilele libere şi sărbătorile legale; acordarea celor patru prime – de naştere, de Ziua Metalurgistului, de Paşti şi de Crăciun- în valoare de câte 250 lei (acum variază între 160 şi 200 lei) şi acordarea unei prime de vacanţă de 30% din salariul mediu al societăţii, care, pe execuţie, se ridică la 2.200 lei.

Pe de altă parte, oferta administraţiei combinatului a fost următoarea: acordarea unei creşteri fixe de salariu, în valoare de 70 lei, plătibilă în două tranşe, 30 lei brut, de la 1 ianuarie şi 40 lei brut, de la 1 iulie, plus acordarea, la finele anului, a unei sume fixe, de 100 lei, doar dacă ArcelorMittal va înregistra profit.

Potrivit lui Vasile Crişan, în privinţa celor cinci prime anuale ale siderurgiştilor, administraţia combinatului a oferit o creştere de la 160 lei la 200 lei pentru primele de naştere şi de Ziua Metalurgistului, dar nicio altă modificare la restul primelor anuale-de Paşti, de Crăciun şi de vacanţă- care ar rămâne la nivelul anului trecut, de câte 200 lei.

Totodată, administraţia a mai oferit, pentru muncitori, personal TESA cu studii medii şi maiştri, o primă lunară de 20 lei brut pentru respectarea regulamentelor privind protecţia muncii, iar pentru cei cu studii superioare, excepţie făcând cei din conducere sau din management, acordarea a 2,5% din media salariului anual al fiecăruia în parte, funcţie de performanţele realizate în 2014. Ambele creşteri ar urma să fie plătite din aprilie 2015.