Evenimentul Zilei > Actualitate > Premieră la Sibiu: două clase de intensiv franceză, înfiinţate la cererea părinţilor
Premieră la Sibiu: două clase de intensiv franceză, înfiinţate la cererea părinţilor

Premieră la Sibiu: două clase de intensiv franceză, înfiinţate la cererea părinţilor

Pentru prima oară în judeţul Sibiu se vor înfiinţa două clase cu predare intensivă a limbii franceze. Astfel, elevii de la şcolile „Radu Selejan” şi „Nicolae Iorga”, începând din toamnă, vor putea să înveţe limba iubirii, decizia fiind luată la solicitarea părinţilor, dat fiind că pe piaţa din Sibiu se află numeroşi investitori din Franţa.

„Vor fi două clase de intensiv franceză din anul şcolar 2019-2020 la noi şi la Şcoala nr. 6 „Nicolae Iorga”. La noi se studiază franceza ca a doua limbă şi au fost părinţi care şi-au dorit nu doar intensiv engleză, ci şi intensiv franceză.

Avem o clasă de intensiv engleză, asta e o tradiţie în şcoala noastră şi vom avea şi intensiv franceză. Din câte ştiu eu peste 40 % din angajatorii din Sibiu sunt vorbitori de franceză şi ne-am gândit noi că trebuie să venim pe piaţă cu altă noutate”, a declarat directoarea Şcolii „Radu Selejan” din Sibiu, Nelia Corobană. În contextul acestei premieri, ambasadoarea Franţei la Bucureşti Michele Ramis a vizitat, ieri, şcoala „Radu Selejan”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.