Andrei Voica, ultimul câștigător al concursului, îi provoacă pe spanioli cu preparate îndrăznețe
În apropierea Paştelui, Andrei Voica, câştigătorul ultimului sezon Masterchef, a oferit pentru EVZ câteva sfaturi pe care cu siguranţă nu le veţi regăsi în cartea de bucate. Cheful, a cărui viaţă e strâns legată de Madrid, unde acum lucrează ca bucătar, spune că se regăseşte cu plăcere între trei ţări de gastronomie diferită ca inspiraţie. „Încerc combinaţii între România, Spania şi Japonia. Îmi place foarte mult să combin preparate tradiţionale din cele trei ţări şi
Alte ponturi pentru mâncarea de sărbători pot fi :
● Să se folosească un termometru pentru carne, astfel încât să nu fie nevoie să tăiaţi o bucată din friptură pentru a verifica dacă e gata.
● Lăsaţi friptura să se odihnească înainte de a o tăia, pentru a permite sucurilor să se aşeze – cel puţin 15 minute.
● Dacă vi se pare că nuca are un gust amărui în cozonac, mai bine opăriţi-o înainte cu lapte clocotit.
● Nu deschideţi uşa cuptorului în primele 20 de minute când coaceți cozonacii, e posibil să nu mai crească conform aşteptărilor.
● E posibil de multe ori ca brânză pentru pască să aibă mult zer, în urma amestecului cu ouă şi stafide să capete un aspect şi mai moale. Un sfat pentru asta e adăugarea în mix a unei mici cantităţi de griș, pentru a se lega mai bine.