Evenimentul Zilei > International > Sfatul lui Assange către Snowden: În Rusia CIA nu are nicio influență. Legătura dintre cei doi foști spioni
Sfatul lui Assange către Snowden: În Rusia CIA nu are nicio influență. Legătura dintre cei doi foști spioni

Sfatul lui Assange către Snowden: În Rusia CIA nu are nicio influență. Legătura dintre cei doi foști spioni

După victoria obținută luni în instanță, când Marea Britanie a decis refuzarea extrădării sale în SUA, despre Julian Assange ies la iveală alte informații interesante. Legătura sa cu Edward Snowden este mai solidă decât se știa.

Dacă va compărea în fața unui tribunal american, Assange riscă o sentință maximă de 175 de ani de închisoare. Însă decizia de luni a fost salutată de politicieni ca parlamentarul conservator David Davis, care a declarat că este o veste bună blocarea extrădării. „Tratatele de extrădare nu ar trebui folosite ca acuzări politice”, a declarat el.

Diane Abbott, fost deputat al Parlamentului, consideră la rândul său că a fost vorba de un proces de înaltă calitate, ea lăudând oamenii care au făcut campanii perseverente în favoarea lui Assange.

Un judecător britanic, Vanessa Baraitser, a hotărât luni să refuze extrădarea australianului în Statele Unite, oferindu-i fondatorului WikiLeaks o victorie majoră împotriva autorităților americane, care îl acuză de încălcarea Legii Spionajulului. Autoritățile americane au 15 zile la dispoziție pentru a formula un apel.

Sursa: Express

Foto: Reuters

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.