Se APROPIE SF RȘITUL pentru Kim Jong-un? Armele NUCLEARE nu îl pot SALVA. AMERICANII au adus vestea care induce PANICĂ la PHENIAN.

Se APROPIE SF RȘITUL pentru Kim Jong-un? Armele NUCLEARE nu îl pot SALVA. AMERICANII au adus vestea care induce PANICĂ la PHENIAN.

Nu se întâmplă foarte des să putem pătrunde cu adevărat în izolatul stat condus de Kim Jong-un. Acum, însă, lumea are șansa să vadă ceva ce oficialii din Coreea de Nord ar fi vrut să ascundă cu siguranță. Programul nuclear care a pus mapamondul în alertă maximă se confruntă cu un pericol complet neașteptat. Cum va răspunde Phenianul?

Majoritatea celor care trăiesc sub regimul lui Kim Jong-un au sentimente negative față de programul nuclear național, mulți spunând că nu văd în el o sursă de mândrie națională sau de prosperitate, relatează Korea Herald.

 

Datele înregistrate în urma sondajului prezintă rezultatul a 50 de conversații individuale pe care cercetătorii americani le-au avut cu cetățeni ai Coreei de Nord, în vara și în toamna anului trecut.

Rezultatele indică faptul că 86% de respondenți aveau sentimente ambivalente spre negative cu privire la armele nucleare ale regimului, iar 70% au fost de părere că acest armament nu le oferă un sentiment de mândrie națională. Mai mult, 72% au afirmat că programul nu le oferă prosperitate.

Cetățenii intervievați au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani, iar funcțiile și ocupațiile lor includ membru de vârf al partidului muncitoresc, ofițeri de securitate, fermieri și constructori de case. La nivel educațional, trecutul respondenților, în număr de 20 de femei și 30 de bărbați, varia de la absolvenți de gimnaziu la deținători de diplome universitare.

Un soldat care se află la mijlocul carierei le-a spus cercetătorilor că focoasele nucleare sunt „armele diavolului” și „vor conduce la extincția noastră”, în timp ce o femeie de vârstă mijlocie le-a catalogat drept „nebunești”, acuzând liderii statului că nu se gândesc la oamenii care sferă, ci doar la ei înșiși. Șapte respondenți au fost mulțumiți de programul nuclear, spunând că a ajutat la protejarea statului de agresiunile marilor puteri, China și SUA.

Cultul personalității început de Kim Ir-sen, și continuat de Kim Jong-il și de actualul lider, Kim Jong-un, face ca părerile negative despre regim să nu fie foarte des exprimate sau, cel puțin, auzite.

Între timp, experții estimează că Phenianul este la doar câteva luni distanță de a putea să atingă Statele Unite continentale cu o rachetă balistică nucleară.