Sezonul rece nu este deloc prietenos cu pielea. Cum să o menții hidratată pe timpul iernii

Sursa foto: 26384545 © Nyul | Dreamstime.com

Pielea noastră suferă în perioada sezonului rece. Odată cu scăderea temperaturilor, capacitatea ei de a reține apa scade, astfel devenind tot mai uscată. Cremele de mâini folosite în acest anotimp trebuie să fie hidratante și să ajute pielea să își păstreze elasticitatea. Totuși, trebuie să ai grijă și la rutina ta de zi cu zi.

Este foarte important să acordăm o atenție deosebită îngrijirii pielii în sezonul rece. Vântul și temperaturile scăzute contribuie la deshidratarea pielii, însă pot apărea și mâncărimi, roșeață sau chiar crăpături.

Cremele pentru care optăm pe timpul iernii trebuie să fie mult mai hidratante comparativ cu cele pe care le folosim vara. Pe lângă creme, trebuie să ținem cont și de mulți alți factori care ne pot afecta pielea. Rutina noastră de zi cu zi este cea care face diferența.

Cum să menținem pielea hidratată în sezonul rece

Vitaminele sunt foarte importante pentru o piele sănătoasă. Organismul are nevoie de antioxidanți și vitamine cum ar fi cele A, E, C și complexul B. Dacă nu îți dorești să iei suplimente alimentare, poți să incluzi în dieta ta cât mai multe fructe și legume în stare crudă. Un conținut bogat de acizi grași și vitamine îl au nucile, semințele de dovleac, peștele gras și avocado.

Persoanele care se confruntă des cu buze crăpate sau piele foarte uscată pot apela la untul de shea. Proprietățile acestuia oferă senzația de hidratare o perioadă mai lungă de timp și asigură regenerarea la nivel celular. De asemenea, el acționează ca o barieră în fața temperaturilor scăzute și a vântului. Conținutul ridicat de acid stearic și oleic ajută la menținerea unui nivel ridicat de hidratare, oferind în același timp și elasticitate pielii.

În sezonul rece avem tendința să facem băi fierbinți, însă ele nu sunt recomandate pentru piele. Oricât de bine ar suna ideea unei căzi pline cu spumă și apă fierbinte, specialiștii ne recomandă ca iarna să facem dușuri cu apă călduță. Spălarea mâinilor cu săpun este un alt obicei care ne afectează pielea. Este important să avem mâinile curate însă, pentru a nu îndepărta uleiurile naturale ale pielii, înlocuiește săpunul cu un gel de curățare.

Scalpul este și el afectat în timpul iernii. Dacă nu obișnuiești să îl protejezi cu o căciulă, folosește șampoane hidratante, în a căror compoziție se găsește pentenol. Această substanță împiedică uscarea scalpului și a părului, potrivit timpul.md.

Nu uita de buze. Pune mereu în geantă un balsam de buze cu efect hrănitor și aplică-l de mai multe ori pe zi. Specialiștii în cosmetică recomandă un balsam care să conțină și SPF.