Evenimentul Zilei > Social > Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a preluat circa 1.700 de cazuri de sărbători
Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a preluat circa 1.700 de cazuri de sărbători

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a preluat circa 1.700 de cazuri de sărbători

Începând din seara de Ajun și până a doua zi de Crăciun, marți dimineață, au fost preluate de Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) aproximativ 1.700 de cazuri. Numărul de cazuri este uşor mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dintre aceste cazuri, peste 1.000 au fost urgenţe de cod roşu şi god galben, iar alte 342 de apeluri au fost pentru afecţiuni digestive, a anunțat managerul SABIF, medicul Alis Grasu, citată de News.ro

Începând cu seara de Ajun şi până în dimineaţa de marţi, a doua zi de Crăciun, au fost înregistrate 1.673 de apeluri la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea, 1.036 au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben, iar dintre urgenţe, 100 de persoane au avut nevoie de ajutor în locuri publice.

Managerului SABIF a adăugat că au existat şi 342 de cazuri de afecţiuni digestive, iar 11 persoane fără adăpost au fost transportate cu ambulanţa la centrele primăriilor.

Medicul Alis Grasu a mai precizat că numărul de intervenţii este într-o uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.