Serghei Lavrov condamnă din nou statele democratice. „Terorismul economic, noua armă a Occidentului”

Serghei Lavrov condamnă din nou statele democratice. „Terorismul economic, noua armă a Occidentului” Serghei Lavrov. Sursa foto: Dreamstime.com

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a participat marți, 25 iunie, la o întâlnire cu studenții și profesorii Academiei de Administrației pe lângă președintele Republicii Belarus.

Serghei Lavrov, față în față cu studenții

La întâlnirea cu studenții Serghei Lavrov și-a exprimat nemulțumirea în privința capacității statelor occidentale de a purta negocieri în domenii cheie. Negocieri care, a precizat oficialul rus, ar fi putut restabili relațiile între Occident și Federația Rusă.

În fața audienței Serghei Lavrov a subliniat faptul că Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko reprezintă un exemplu de bune practici în materie de negociere pe teme vitale, mai ales în domeniile strategice care asigură funcționarea statelor.

Aceeași lucru nu poate fi precizat și în cazul statelor occidentale a este de părere șeful diplomației ruse. În sprijinirea afirmației Lavrov a invocat faptul că lipsa capacității de negociere a Occidentului se perpetuează de mai bine de trei decenii, de la prăbușirea URSS-ului din decembrie 1991.

Ne puteți urmări și pe Google News
Serghei Lavrov

Ministrul ruse de Externe. Sursa foto: Arhiva EVZ

„Occidentul a pus în practică terorismul economic”

„Dar concluzia principală pe care o facem şi nu o facem doar din senin, ci pe baza deceniilor care au trecut de la prăbușirea Uniunii Sovietice, este că în domeniile strategice cheie care asigură funcționarea statului, Occidentul este incapabil de negociere", a declarat Serghei Lavrov, potrivit agenției de știri TASS.

Ministrul rus de externe și-a continuat critica la adresa Occidentului cu acuzații construite pe marginea sancțiunilor economice aplicate de UE și SUA, Federației Ruse. Mai mult decât atât, a adăugat Lavrov, statele democratice sunt pregătire oricând să renunțe la obligații și să se angajeze în războaie economice.

Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe S. Lavrov. Sursa foto: EVZ

Concluziile ministrului Serghei Lavrov

La aceeași conferință, Serghei Lavrov a catalogat politica de sancționare a Occidentului drept terorism economic. Ministrul rus de externe condamnă faptul că statele democratice au interzis relațiile comerciale între entitățile private ruse și companiile europene și americane.

Afirmația vine în contextul în care UE a votat al 14-lea pachet de sancțiuni care vizează domenii de maximă importanță pentru Rusia, și anume finanțele, comerțul și energia.