Evenimentul Zilei > Politica > Șerban Nicolae, JIGNIRI la adresa unui senator USR: „sare mătreața din el”, „analfabet” și „nespălat”. Stenogramă
Șerban Nicolae, JIGNIRI la adresa unui senator USR: „sare mătreața din el”, „analfabet” și „nespălat”. Stenogramă

Șerban Nicolae, JIGNIRI la adresa unui senator USR: „sare mătreața din el”, „analfabet” și „nespălat”. Stenogramă

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, i-a adresat o serie de jigniri senatorului USR, Mihai Goțiu, în ședința Biroului Permanent al Senatului din 3 aprilie. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu nu a făcut nimic în tot acest timp pentru a domoli situația. Din contră, Tăriceanu l-a amenințat pe Goțiu că că îi taie microfonul și că îl dă afară din ședință. În urma disputei, Goțiu a părăsit sala de reuniuni.

„Domnule preşedinte, dacă îngăduiţi, nu e problemă de ordine de zi. Vreau doar să-mi exprim dezgustul faţă de gestul unui domn senator care şi-a permis ca, într-o conferinţă de presă, să facă nişte afirmaţii la adresa mea, să spună nişte minciuni, cum că eu fac nişte propuneri legislative pentru corupţi. Pe mine nu mă deranjează că, încercând să fie preţios, se dovedeşte a fi analfabet şi confundă semantica cu semiotica. Nu mă deranjează că vorbeşte de Parlament şi de Senat ca fiind două instituţii diferite, nu mă deranjează nici măcar că doarme în plenul Parlamentului şi că sare mătreaţa din el. Mă deranjează însă când îşi permite cineva să spună asemenea minciuni la adresa mea", a spus Şerban Nicolae. Senatorul a precizat că vorbeşte special la microfon, ca să rămână înregistrat, pentru că el are o vârstă, a fost ales de oameni şi a depus un jurământ, astfel că „dacă persoana în cauză are şi funcţie de conducere în Senat, ar fi trebuit măcar cei şapte ani de acasă să-i spună că e o chestiune de bun-simţ să nu spui minciuni”, a început senatorul PSD, Șerban Nicolae, potrivit stenogramei.

Tăriceanu a intervenit, spunând că nu a înţeles despre cine este vorba, iar Şerban Nicolae a replicat că ”de scârbă” nu a rostit niciun nume. ”Este în linia a ceea ce ni s-a mai spus nouă de către un deputat – e adevărat, înainte să-și întindă mucozitățile pe cămașă – că suntem niște hoți, nu mai știu ce ne-a mai zis”, a subliniat Șerban.

Goțiu i-a cerut lui Nicolae să spună dacă se referă la el. În locul lui Nicolae, a intervenit Tăriceanu, care a declarat că „Domnul Şerban Nicolae nu are de răspuns şi cu asta cred că putem să închidem această introducere”.

„Dacă nu este vorba despre mine, mulţumesc. Dacă este vorba despre mine, aveţi curajul şi asumaţi-vă cele afirmate", a subliniat Goţiu. „Eu nu am o problemă cu curajul. (…)  Scârba este cea care mă împiedică să pronunţ nume. Faptul că unii se comportă ca mucii de pe piept ai lui Nicuşor Dan, nu mă interesează", a replicat Şerban Nicolae.

La remarca lui Mihai Goţiu că nivelul discuţiei nu este demn de o şedinţă a conducerii Senatului, Tăriceanu i-a luat apărarea lui Şerban Nicolae.

”Eu înțeleg, într-o măsură justificată, revolta unora dintre colegi atunci când sunt atacați cu argumente care sunt atât de subțiri, încât, până la urmă, se recurge, din păcate, la calificative pentru a fi explicația mai convingătoare”, i-a replicat Tăriceanu lui Goţiu.

Senatorul USR a spus că îşi menţine afirmaţiile cum că Şerban Nicolae este ”un avocat al corupţilor”. ”Așa este, nu pot fi avocatul nici al nespălaților și nici al proștilor, așa că sunteți în siguranță”, i-a răspuns Nicolae.

”Dacă acest lucru este o minciună, vreau să mă dea în judecată pentru minciună, dar încă o dată afirm aici: sunteți un avocat al corupților”, a continuat Goţiu.

”Domnule președinte, eu nu știu de ce se ridică tonul. Asta este specific țațelor. Nu ideea că sunt avocatul corupților mă deranjează. Eu am spus de minciuni, în sensul că aș fi promovat legi pentru apărarea corupților. Este adevărat, ca avocat, pot să apăr și infractori, pot să apăr și părți vătămate, părți civile. Nu pot să apăr nici proști, nici nespălați”, şi-a continuat Şerban Nicolae jignirile.

Tăriceanu nu a încercat să-i tempereze limbajul lui Şerban Nicolae, ci a spus că ”acesta este nivelul unora şi trebuie să-I tratăm ca atare” şi că ”nutrim speranţa că o să evolueze”.

Când Mihai Goţiu a încercat să intervină, Călin Popescu Tăriceanu l-a ameninţat că îi taie microfonul şi că îl dă afară din şedinţă.

Goțiu: ”Domnule președinte, vreau să vă spun și vă pot recomanda și niște…”

Tăriceanu: ”Nu, nu vă mai dau cuvântul. Domnule vicepreședinte, nu vă mai dau cuvântul”.

Goțiu: ”Domnule președinte…”

Tăriceanu: ”Vă rog să încetați. Nu vă mai dau cuvântul. Am încetat. Nu este aici sală de dispută între dumneavoastră și toți membrii Biroului”.

Goțiu: ”Da, vreau să se consemneze în stenogramă…”

Tăriceanu: ”Se consemnează oricum…”

Goțiu: ”În stenogramă… În ședința… Din stenograma…”

Tăriceanu. ”Vă opresc microfonul, domnule vicepreședinte. Vă rog să încetați”.

Goțiu: ”Vreau să semnalez pe această cale că, în stenograma din data de 13, am fost cenzurat. Deci, ceea ce am spus aici în Birou…”

Tăriceanu: ”Nu vă cenzurează nimeni”.

Goțiu: ”Aveți pe site stenograma în care se spune acest lucru, că s-a luat microfonul”.

Tăriceanu: ”Contribuțiile dumneavoastră prețioase vor fi întotdeauna consemnate, fiți liniștit!”

Goțiu: ”Îmi pare rău, în aceste condiții, sunt nevoit să părăsesc această ședință”.

Tăriceanu: ”Nicio problemă, vă rog, sunteți liber să faceți ce considerațI (…) dacă continuați să perturbați ședința, vă poftesc eu afară, să știți”.

Goțiu: ”Da, vă rog, chemați oamenii de ordine”.

În urma acestei dispute, senatorii USR au părăsit şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: