Senzaționala poveste a unui celebru neurochirurg care va fi hirotonit preot de Rusalii
- Feri Predescu
- 4 iunie 2020, 21:30
Medicul neurochirurg de reputați internațională, Ștefan Mindea, absolvent al Universității Stanford, fiind cel mai tânăr șef de secție din istoria renumitei universități, va fi hirotonit preot, luni, 8 iunie, în a doua zi de Rusalii, la Mănăstirea „Văcăreștii Noi” din comuna Lumina, județul Constanța.
După 35 de ani petrecuți în SUA, unde a devenit unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi, specializat în neurochirurgie minim invazivă și chirurgie oncologică spinală, Ștefan Mindea a decis să se întoarcă în țară, împreună cu soția și cei șase copii ai săi, la Constanța.
În prezent, doctorul Mindea tratează și operează la Constanța oameni suferinzi, de orice condiție socială, iar duminica slujește ca diacon la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din oraș, scrie basilica.ro.
În timpul operației, rugăciunea îmi dă siguranță, spunea medicul într-un interviu acordat pentru revista Lumea Credinței.
Anul trecut, părintele diacon Ștefan Mindea a primit din partea Preasfințitului Părinte Ignatie al Hușilor distincția Crucea Episcopală „pentru lucrarea foarte intensă desfăşurată în slujba vindecării semenilor”.
În interviul acordat recent pentru revista Lumea Credinței, neurochirurgul Ștefan Mindea a vorbit despre rolul credinței în viața sa și a evidențiat că rugăciunea îi oferă siguranţă, îi dă putere şi astfel rămâne ancorat în relația lui „statornică cu Bunul Dumnezeu”.
Deşi este un nume important în domeniul neurochirurgiei la nivel internaţional, Ştefan Mindea a ales să se întoarcă acasă din America şi să opereze într-un spital din Constanţa.
În SUA a fost director al secţiei de neurochirurgie şi chirurgie spinală oncologică a Centrului Medical Universitar Stanford şi profesor universitar în chirurgia spinală minim invazivă la aceeaşi instituţie.
Cu toate acestea, el a rămas puternic ancorat în spiritualitatea Ortodoxă, având, după cum a mărturisit, o legătură „trainică și statornică” cu Dumnezeu, care i se datorează în mare parte bunicii sale.
„Ea ne ducea la biserică, ea ne‑a deslușit taina rugăciunii și tot alături de ea am început să postim încă de pe la cinci‑șase ani. Chiar dacă eram relativ mici, de la ea am învățat cât de important este să fim cuviincioși, să fim buni cu cei de lângă noi, dar mai ales să învățăm să facem o jertfă cât de mică pentru Dumnezeu, Care ne dăruiește atât de mult”, a spus medicul.