Evenimentul Zilei > Justitie > Sentință incredibilă în cazul maiorului (r) SRI care trafica droguri la Arad. Dealerul său și DIICOT au declarat APEL
Sentință incredibilă în cazul maiorului (r) SRI care trafica droguri la Arad. Dealerul său și DIICOT au declarat APEL

Sentință incredibilă în cazul maiorului (r) SRI care trafica droguri la Arad. Dealerul său și DIICOT au declarat APEL

Aproape toată lumea e nemulțumită de sentința pronunțată de Tribunaliul Arad, luni, în dosarul în care au fost judecați pe repede înainte maiorul (r) SRI Ciprian Mareș și interlopul Edi Pălincaș. Cei doi au fost trimiși în judecată pentru trafic de doroguri și condamnați în consecință. numai că ofițerul, care a colaborat cu anchetatorii, a primit pedeapsă fără detenție, în schimb ce dealerul său ar trebui să mearegă după gratii câțiva ani.

Eduard Pălincaș, capul dealerilor de droguri din Arad a primit doi ani cu executare. Și e supărat foc. Avocatul său a declarat apel imediat după pronunțarea sentinței.

Potrivit minutei de luni, Tribunalul Arad „condamnă pe inculpatul Mareş Ciprian Sabin la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc și mare risc, fără drept, în formă continuată. Achită pe inculpatul de mai sus pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni (deţinere) cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (…)”.

Merită amintit că Mareș, care a fost prins în flagrant traficând droguri cu Pălincaș, a recunoscut imediat faptele. Automat a fost trecut în rezervă de SRI, instituția nemaiașteptând pronunțarea unei sentințe. Ca să fie sigur că își îndulcește pedeapsa, ofițerul a colaborat cu anchetatorii, dându-i în vileag pe polițiștii arădeni care cultivau marijuana în pădure la Iratoșu.

Ofițerul SRI, cel mai naiv traficant de droguri

Ofițerul SRI Mareș s-a apucat să vândă droguri (cannabis, cannabis sintetic – ADB-FUBINACA, cocaină, 4-CEC – Chloroethcathinone) ca să își impresioneze iubita, și s-a orientat la vârful piramidei dealerilor de droguri din Arad, orașuș său natal. Ca să își asigure spatele propriei afaceri Edi Pălincaș îi vindea foarte ieftin drogurile ofițerului, iar acesta, naiv, a început să le comercializeze după cum l-a tăiat capul, prețul rezultat fiind cu 50% mai mic decât prețul pieței. A deranjat rău dealeri mai mici, care l-au reclamat la DIICOT, iar procurorii l-au săltat rapid.

DIICOT va înainta apel

Într-o săptămână, cazul a jost judecat. În același dosar, Eduard Pălincaș a fost condamnat „la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc, fără drept, în formă continuată”. Adică, cu executare. Ceea ce l-a nemulțumit maxim pe interlop, și a făcut apel.

Va depune apel și procurorul DIICOT care a instrumentat cazul, comunică oficialii instituției. Apelul se va judeca la Curtea de Apel Timișoara, după motivarea sentinței.