Evenimentul Zilei > Social > Sentinţă finală în dosarul Tanacu
Sentinţă finală în dosarul Tanacu

Sentinţă finală în dosarul Tanacu

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor da astăzi un verdict în cazul Tanacu, în care o fată a murit după un ritual de exorcizare.

Hotărârea dată în procesul în care fostul preot Daniel Corogeanu si patru măicuţe au fost condamnaţi la închisoare a fost contestată de procurori. Aceştia au făcut recurs dupa ce Curtea de Apel Alba a micşorat pedepsele pe care le-au primit pedepsele primite iniţial de cei cinci.

Daniel Corogeanu a primit în luna februarie a anului trecut o condamnare la 14 ani de închisoare, iar cele patru măicuţe au primit pedepse cuprinse între cinci şi opt ani, la Tribunalul Vaslui.

În urma apelului făcut de Corogeanu, Curtea Alba Iulia i-a înjumătăţit pedeapsa la 7 ani de închisoare, iar pedeapsa primită de maica stareţă a mănăstirii a fost redusă de la 8 la 6 ani. Pedepsele celorlalte trei măicuţe au rămas neschimbate, respectiv de 5 ani.

Cei cinci au fost acuzaţi de privare de libertate urmată de moartea victimei. În iunie 2005, ei au supus-o pe Irina Cornici la un ritual de exorcizare, la Mănăstirea Sfânta Treime din Tanacu.

Fata a fost ţinută legată cu lanţuri pe o cruce de lemn, fără apă şi fără mâncare, iar trei zile mai târziu, Irinca Cornici a murit.

Preotul Corogeanu a declarat că a apelat la această metodă pentru a scoate duhul rău din trupul fetei.

Vom reveni cu amanunte.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: