Sentinţă finală: Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu

Sentinţă finală: Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi că Andrei Iucinu e fiul lui Dumitru Tinu. Sentinţa definitivă şi irevocabilă a fost dată de magistraţii Curţii de Apel în procesul de paternitate al fiului fostului director de la "Adevărul". După anunţarea sentinţei, Andrei Iucinu a declarat că-şi va cere drepturile din moştenirea lăsată de Dumitru Tinu familiei.

Magistraţii au apreciat că fostul director de la Adevărul a contribuit constant la acoperirea cheltuielilor legate de creşterea, educarea, dezvoltarea intelectuală şi pregătirea profesională a fiului său.

Curtea a judecat recursul declarat de Ana Maria şi Tamara Tinu împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti. Această instanţă a respins pe 21 mai 2007 apelul formulat de soţia şi fiica lui Dumitru Tinu în procesul având ca obiect stabilirea paternităţii lui Andrei Iucinu şi a menţinut sentinţa anterioară, potrivit căreia, Iucinu a fost recunoscut ca fiu al jurnalistului.

Tribunalul Bucureşti a stabilit că Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu şi a reţinut în judecarea cauzei că între ziarist şi Emilia Iucinu "a fost dovedită o convieţuire permanentă iar întreţinerea materială s-a exercitat benevol şi în mod substanţial în favoarea copilului minor".

Ne puteți urmări și pe Google News

Concluziile înrudirii biologice între Andrei Iucinu şi Elena Pârvan (sora lui Dumitru Tinu) şi Tinu Virgil (nepotul de frate precendent al lui Dumitru Tinu) au arătat că există o relaţie de înrudire de 94,43% respectiv de 89,21%, a mai reţinut instanţa.