Senatul a aprobat astăzi un acord important de buget care ar elimina amenințarea imensă a unei potențiale imposibilităţi de plată a datoriei americane și ar preveni reducerile automate de cheltuieli pentru finanțarea internă și militară.  Votul final a fost de 67-28, iar proiectul de lege va ajunge la Donald Trump pentru a-l semna.
Trump a declarat: „Bugetul este fenomenal pentru Marii noștri militari, Veteranii  noștri și Locuri de muncă, locuri de muncă, locuri de muncă…”.
Acordul, negociat între liderii congresului și administrația Trump, reprezintă un compromis bipartizan semnificativ, dar votul în Senatul condus de GOP s-a dovedit puțin mai dur decât se aştepta. Liderul majorității senatului, Mitch McConnell, a spus că propunerea este „o afacere puternică”.  „În ultimele săptămâni, oficialii cheie din echipa președintelui Trump s-au angajat în negocieri ample cu președintele Pelosi și Casa Democraţilor”, a spus republicanul din Kentucky.
Senatorul republican Rand Paul din Kentucky, care s-a opus acordului bugetar, a introdus un amendament mai devreme pentru a reduce și a limita cheltuielile şi pentru a echilibra bugetul în următorul deceniu.  Amendamentul a fost ușor învins, doar 23 de republicani au susținut propunerea.  „Astăzi este unghia finală înfiptă în gât”, a spus Paul despre aprobarea acordului.
„Acesta este acordul pe care administrația l-a negociat”, a spus liderul majorității senatului pe această temă, în această dimineață. „Acesta este acordul pe care Senatul l-a trecut. Acesta este acordul pe care președintele Trump îl așteaptă. Acesta este acordul pe care ar trebui să îl susțină fiecare membru al acestui organism atunci când votăm astăzi”.

Te-ar putea interesa și: