Senatul României are cont pe TikTok. Celebra platformă riscă să fie interzisă în România

Sursa: Arhiva EVZ

Prezent la Târgu Jiu, Marcel Ciolacu, președintele PSD a spus că nu este normal ca Senatul României să aibă cont de TikTok.

Cel mai probabil, Senatul României este singura instituție publică din România care are cont pe această rețea de socializare, fapt recunoscut și de Marcel Ciolacu.

De curând, Uniunea Europeană le-a interzis propriilor angajați să mai folosească rețeaua de socialiare, pe telefoane proprii sau de serviciu, pe motiv de atacuri cibernetice.

”Cred că numai Senatul României are Tik Tok în România, în rest n-am auzit altă instituție să aibă Tik Tok. Ne gândim foarte mult ca și părinți, cât de mult sunt afectați copiii de acest fenomen. Sunt ferm convins că în perioada următoare o să avem o discuție serioasă și vom avea aceeași abordare ca întreaga Uniune Europeană”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Ciucă este la fel intrasingent

Premierul României, Nicolae Ciucă se arată, la rândul lui, foarte revoltat de conținutul livrat de TikTok, unele dintre canale fiind folosite ca mijloace de dezinformare și propagandă.

”O astfel de decizie trebuie să se bazeze pe datele furnizate de specialiști ... într-adevăr prin acest canal sunt livrate o serie întreagă de mesaje care nu întotdeauna au conținutul pe care ni-l dorim, ba mai mult decât atât s-a ajuns acolo încât astfel de canale sunt folosite inclusiv pentru dezinformare și propagandă, ceea ce trebuie să constituie un subiect serios de analiză”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

Ministerul Digitalizării poate să intervină

Ministrul Digitalizării, Octavian Burduja susține că la nivelul instituției pe care o conduce se face o analiză cu privire a platforma TikTok, și despre conținutul livrat.

Acum, există și cadrul legal de intervenție, după ce judecătorii de la Curtea Constituțională a României au luat decizia că Legea privind securitatea și apărarea cibernetică a României, este constituțională

”Legea care a trecut, ieri, de Curtea Constituțională realmente creează pârghiile pentru ca statul român să intervină mult mai eficient în cazul unor asemenea pericole. Și știți bine, noi am interzis prin lege antivirusul rusesc și o serie de soluții, am emis un ordin de ministru cred că săptămâna trecută prin care toate instituțiile din România au o listă de furnizori de soluții software care nu sunt agreați și acum au un termen de o lună – două luni în care trebuie să își facă acest inventar și să înlocuiască soluțiile care au fost identificate drept vulnerabile”, a spus Sebastian Burduja, informează Antena3.ro.