În același timp, oamenii în uniformă nu vor mai putea să utilizeze așa-numitele pistoale radar la o distanță mai mare de zece metri de mașina de Poliție.

Dacă folosesc mașini neinscripționate pe care montează radar, polițiștii vor fi obligați să poarte uniformă.

Proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputațiolor, decizională în acest caz, arată portalul www.romaniatv.net.

Dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere.

Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere.

Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive", se arată în proiectul de lege.

Prin această inițiativă legislativă se va reintroduce o măsură care fusese eliminată anul trecut, anume de a plăti pe loc jumătate din cuantumul minim al amenzii.