Evenimentul Zilei > Politica > Senatorul PSD Florin Bodog, acuzat de plagiat! Ce au hotărât judecătorii
Senatorul PSD Florin Bodog, acuzat de plagiat! Ce au hotărât judecătorii

Senatorul PSD Florin Bodog, acuzat de plagiat! Ce au hotărât judecătorii

Senatorul PSD Florin Bodog a rămas fără dreptul de a coordona doctoranzii. Acesta a fost acuzat de plagiat, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât în vara anului 2020 să-i înlăture titlul de doctor.

Senatorul PSD Florin Bodog a rămas fără dreptul de a coordona doctoranzii. Acesta a fost acuzat de plagiat, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât în vara anului 2020 să-i înlăture titlul de doctor. Conform deciziei acesta nu îndeplinea condiția minimă de şase articole semnate ca autor principal.

Florin Bodog, prodecan al Facultății de Medicină, poate să-și ia gândul de la adeverințele care ar fi putut să-i salveze cariera și reputația.

În motivarea sentinţei judecătorii au consfinţit, negru pe alb, că adeverinţele semnate de coautorii lui Bodog, care pretind că acesta ar fi fost, de fapt, prim-autorul lucrărilor, nu valorează nimic, atât timp cât revistele în care au publicat articolele nu au corectat şi ele presupusa greşeală.

Pe cine a plagiat Florin Bodog

Hotărârea Înaltei Curţi arată, la fel de clar, că judecătorul Ovidiu Blaga de la Curtea de Apel Oradea, care i-a dat dreptate senatorului PSD, a greşit când a luat de bune hârţoagele fluturate de acesta.

La aceeaşi instanţă locală, prodecanul Facultății de Medicină a deschis recent un alt proces, pentru anularea deciziei de plagiat în doctoratul luat la Universitatea de Vest din Timişoara, punându-și toată speranța într-o adeverinţă.

De data aceasta Florin Bodog a plagiat-o pe Lucia Dana, un medic din Oradea. Acesta a declarat că ar fi muncit împreună.

Rămâne de văzut dacă parafa medicului va convinge judecătorii.