Senatorul PSD Florin Bodog a rămas fără dreptul de a coordona doctoranzii. Acesta a fost acuzat de plagiat, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât în vara anului 2020 să-i înlăture titlul de doctor. Conform deciziei acesta nu îndeplinea condiția minimă de şase articole semnate ca autor principal.

Florin Bodog, prodecan al Facultății de Medicină, poate să-și ia gândul de la adeverințele care ar fi putut să-i salveze cariera și reputația.

În motivarea sentinţei judecătorii au consfinţit, negru pe alb, că adeverinţele semnate de coautorii lui Bodog, care pretind că acesta ar fi fost, de fapt, prim-autorul lucrărilor, nu valorează nimic, atât timp cât revistele în care au publicat articolele nu au corectat şi ele presupusa greşeală.

Pe cine a plagiat Florin Bodog

Hotărârea Înaltei Curţi arată, la fel de clar, că judecătorul Ovidiu Blaga de la Curtea de Apel Oradea, care i-a dat dreptate senatorului PSD, a greşit când a luat de bune hârţoagele fluturate de acesta.

La aceeaşi instanţă locală, prodecanul Facultății de Medicină a deschis recent un alt proces, pentru anularea deciziei de plagiat în doctoratul luat la Universitatea de Vest din Timişoara, punându-și toată speranța într-o adeverinţă.

De data aceasta Florin Bodog a plagiat-o pe Lucia Dana, un medic din Oradea. Acesta a declarat că ar fi muncit împreună.

Rămâne de văzut dacă parafa medicului va convinge judecătorii.