Evenimentul Zilei > Politica > Senatorul Andrei Voloșevici, urmărit penal de DNA, a demisionat din PNL
Senatorul Andrei Voloșevici, urmărit penal de DNA, a demisionat din PNL

Senatorul Andrei Voloșevici, urmărit penal de DNA, a demisionat din PNL

Senatorul Andrei Volosevici, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că demisionează din PNL. El își motivează decizia spunând că partidul a hotărât că nu mai are nevoie de el, de ideile și de echipa sa.

Volosevici a adăugat că nu a intenţionat vreodată să prejudicieze PNL, chiar dacă de multe ori a avut o altă opinie despre modul în care trebuie asumate funcţiile publice în administraţia locală. 

"Partidul Naţional Liberal a decis că nu mai are nevoie de mine, de ideile pe care le am, şi de echipa mea, care în vara acestui an a ajutat la câştigarea alegerilor în Ploieşti. Având în vedere aceste aspecte, am decis ca mâine să îmi dau demisia din PNL, partid pe care nu am intenţionat vreodată să îl prejudiciez chiar dacă de multe ori am avut o altă opinie despre modul în care trebuie asumate funcţiile publice în administraţia locală. În aceste condiţii, atâta timp cât sunt oameni care cred în mine şi care mi-au apreciat activitatea, cred ca le sunt dator să continui", a scris Volosevici pe rețeaua de socializare.

La începutul lunii Volosevici a înaintat Senatului o iniţiativă legislativă care ar permite numirea în funcţiile de directori şi directori adjuncţi din ministere, instituţiile administraţiei centrale şi locale, a unor oameni numiţi direct de partide, fără concurs, pe baza "încrederii personale" şi "aprecierii" morale şi profesionale.

Liderul grupului PNL din Senat, Ion Popa a declarat ulterior că grupul parlamentar nu îşi asumă şi nu va susţine propunerea legislativă semnată de senatorul PNL Andrei Volosevici. Popa a arătat că propunerea legislativă semnată de Andrei Volosevici nu a avut avizul grupului PNL din Senat. 

A doua zi Andrei Volosevici și-a retras propunerea legislativă, spunând că proiectul său nu a fost înțeles și acceptat ca fiind "un model practicat cu succes de atâţia ani în SUA".

La sfârşitul lunii iunie, senatorul PNL Andrei Volosevici, fost primar al orașului Ploieşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă. El este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Potrivit datelor unui comunicat de presă al instituției, în 2012, Volosevici în calitate de primar al Ploieștiului a pretins unui om de afaceri care l-a denunţat,suma de 80.000 de lei în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale iar în schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes să câştige un contract pentru contrucţia unei parcări subterane în Ploieşti, finanţat de primărie. Ulterior, denunțătorul urma să obțină lucrări în subantrepriză la obiectivul respectiv, spun anchetatorii. În același dosar Andrei Volosevici este cercetat și pentru abuz în serviciu în legătură cu finanțarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: