Evenimentul Zilei > Politica > Senatorii nu vor să mai plătească internetului în străinătate. Tăriceanu: Eu m-am fript de câteva ori. Costă enorm
Senatorii nu vor să mai plătească internetului în străinătate. Tăriceanu: Eu m-am fript de câteva ori. Costă enorm

Senatorii nu vor să mai plătească internetului în străinătate. Tăriceanu: Eu m-am fript de câteva ori. Costă enorm

Senatorii cer scutire de la plata internetului în străinătate, drept urmare au propus renegocierea contractului cu furnizorii de telefonie mobilă. Convorbirile internaționale şi în roaming se decontează numai atunci când senatorii sunt în străinătate, în interes de serviciu.

Lunar, bugetul Senatului acoperă cheltuielile interne cu telefonie mobilă ale celor 168 de senatori, iar în medie, acestea sunt de aproximativ 5.000 de lei. La un calcul simplu rezustă că anual sunt cheltuiţi 60.000 de lei pentru aceste nevoi.

„Eu m-am fript de câteva ori, mergând în străinătate şi având deschis accesul la date. Costă enorm de mult. Din acest motiv, mă rezum întotdeauna unde găsesc o reţea Wi-Fi să mă branşez acolo şi, cu asta, basta”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului, relatează Digi 24.

„Domnule preşedinte… Senatorii au câte un telefon de la Senat, au minute incluse, dar nu au acces la internet. (….) Nu au. Şi atunci, să dăm tuturor”, a spus Nicolae Moga, chestor al Senatului.

„Domnule secretar general, faceţi dumneavoastră o negociere să ni-l dea gratis. Da? Pentru că se poate. Eu cred că a fost foarte prost negociat … Nici nu trebuia acceptată ideea să dai cu minute la senatori, fără internet”, a declarat Cristian-Sorin Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului.

Dacă în spaţiul Uniunii Europene se plăteşte maximum 20 eurocenţi/MB, în spaţiul extracomunitar preţurile pot fi şi de 65 de ori mai mari. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.