Senatoarea Miron(osiță)

Senatoarea Miron(osiță)

În doi ani și jumătate de mandat, aleasă cu doar 15% din voturi, senatoarea PNL Steliana Vasilica Miron s-a remarcat în spațiul public prin declarații și ținute extravagante.

Cunoscută drept „senatoarea sexy”, Steliana Vasilica Miron a generat un adevărat scandal public săptămână trecută, atunci când a declarat, pentru EVZ, că își schimbă ținutele în fiecare zi și că indemnizația de parlamentar nu îi ajunge nici pentru coafor. „Noroc cu soțul meu și cu părinții mei că mă susțin financiar. Din salariul de la Parlament nu mi-ar ajunge banii nici pentru coafor”, a explicat senatoarea PNL, pentru EVZ. Ulterior, ea a făcut turul televiziunilor pentru a se justifica, și am aflat astfel că nu știa cât este pensia medie în România. Ea a susținut că toate femeile ar trebui să se ducă la coafor o dată pe săptămână, sau la două săptămâni, și că e normal ca orice femeie care are până în 40 de ani să poarte bijuterii scumpe. Steliana Miron a făcut însă mai multe declarații controversate din momentul în care a ajuns parlamentar, în 2012, din partea PP-DD.

FOTO: Steliana Miron, în plenul Senatului, mândră că le-a adus pe fetele de la Bambi

Ne puteți urmări și pe Google News

Mandatul său a fost duplicat, iar Steliana Miron a intrat în Parlament prin redistribuire, obținând 7.155 de voturi, mai exact un procent de 15.54%. În februarie 2014, în plin proces de disoluție al PP-DD, Miron a decis să se înscrie în PNL chiar dacă, înainte cu o săptămână, spunea: „Eu rămân aici, la PP-DD. Rămân ultima, să sting lumina”. Înainte de acest pas politic, ea declara că așteaptă un telefon de la Gigi Becali, aflat în penitenciar, pentru a prelua conducerea partidului Noua Generaț i e” . „Noi suntem foarte buni prieteni, vorbim săptămânal la telefon și mi-a mai propus și altă dată acest lucru, dar am considerat că este o glumă. Acum aștept un nou telefon, cu o propunere concretă și, în acest caz, detaliile preluării vor fi stabilite de avocații noștri”, spunea Steliana Miron.

 

A vrut să-l angajeze pe Becali

Mai mult, ea a încercat să-l ajute pe Gigi Becali să iasă din închisoare și să-l angajeze la cabinetul său parlamentar, ba chiar a depus o astfel de cerere la Administrația Penitenciarelor, în acest sens. „Eu am solicitat sămi desemneze un număr de 3-5 persoane aflate în executarea unei pedepse private de libertate care să îndeplinească o serie de condiții: experiență politică, eventual lider de partid, o experiență parlamentară, ca membru în Parlamentul European sau în Parlamentul național, Gigi Becali e vizat”, spunea Vasilica Miron.Prin cele 37 de propuneri legislative pe care le-a inițiat, Steliana Miron a intrat din nou în atenția presei. Ea a făcut un proiect prin care declara că dorește să dea „o palmă” cesionarilor de creanțe care îi execută pe datornicii băncilor, însă expunerea de motive era plină de greșeli gramaticale, cu un limbaj dramatic, alteori familiar, ambele neadecvate într-un astfel de document.

FOTO: Senatoarea PNL, în Republica Dominică, unde și-a petrecut vacanța de Crăciun

Candidată la Primăria Rădăuți

În ianuarie a reușit să intre în conflict cu secretarul general al PNL Gheorghe Flutur, după ce aceasta și-a anunțat candidatura la Primăria Rădăuți, Flutur fiind nemulțumit de această perspectivă, potrivit unor surse liberale. În declarația de avere, senatoarea Steliana Miron a trecut că deține în Rădăuți, împreună cu soțul ei, Cătălin Minor, două terenuri, de aproximativ 3.250 de metri pătrați, o casă de 281 de metri pătrați, dar și un autoturism Jeep Grand Cherokee, precum și bijuterii în valoare de circa 50.000 de euro. Ea este cunoscută și pentru prietenia cu Tania Budi, fetele din trupa Bambi sau Mihaela Borcea:„Sunt prietenă cu Mihaela Borcea, iar atunci când mă aflu în București, îi frecventez cu plăcere salonul”.

Preferă destinații exotice

Senatoarea PNL și-a petrecut vacanța de Crăciun în Republica Dominică, la Punta Cana, alături de soțul său, Cătălin, și de fiica lor, Cătălina. Și în 2014, Steliana Miron a preferat o destinație exotică și a mers în concediu în Australia. „Nu am reușit să găsesc nimic care să poată fi comestibil pentru mine. Nu mă mai duc în Australia! Risc să mă îngraș!”, spunea ea, la întoarcere.

Voia să-i ia locul lui Dragomir la LPF

În noiembrie 2013, Gazeta Sporturilor scria că Steliana Miron visează să ajungă în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal. „Nu consider că trebuie să vii din lumea fotbalului ca să fii șef la LPF. Tot ce contează e să fii un bun manager! Dragomir e de prea mult timp acolo și cred că va mai sta mult și bine. Mi-am dat seama de asta când am văzut cât de greu e să poți candida, darămite să mai și câștigi?!”, spunea ea, atunci. Potrivit publicației, Steliana Miron și-a încercat norocul la FC Botoșani și la Ceahlăul Piatra-Neamț, însă șefii celor două cluburi au refuzat-o.