Liderul liberal susține că mai multe instituții, între care şi Ministerul Sănătăţii, nu au bani pentru funcţionare până la sfârşitul anului.

„Vă spun foarte limpede, există ministere, agenţii, instituţii guvernamentale, care au bani numai până în luna noiembrie şi care nu au bani să închidă anul. Nu mai au bani să plătească salariile. Vă dau un exemplu. Ministerul Sănătăţii şi-a prevăzut banii numai pe 11 luni.

Dacă nu dăm rectificare bugetară să asigurăm resursele financiare, aruncăm în aer finanţarea spitalelor, aruncăm în aer programele de sănătate publică, aruncăm în aer o mulţime de cheltuieli vitale pentru viaţa şi sănătatea oamenilor. PSD-ul nu a avut grijă de aceşti oameni şi nu a prevăzut banii respectivi”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit șefului liberalilor situația este chiar mai rea decât pare la prima vedere: „La ora actuală foarte multe autorităţi locale, din cauza jafului făcut doi ani consecutiv din bugetele locale şi ale transferului plăţilor sociale sunt în situaţia în care rămân fără bani de ajutoare pentru persoanele cu dizabilităţi, fără bani de salariile asistenţilor personali pentru persoanele cu dizabilităţi, rămân fără bani pentru cheltuielile curente, pentru iluminat public, pentru căldură în şcoli, pentru tot ceea ce e necesar, pentru a asigura cât de cât servicii decente şi de calitate pentru cetăţenii lor.

Dezastrul este mult mai mare decât pare la prima vedere. Aproape în fiecare sector există cel puţin două, trei bombe, care vor exploda în viitorul apropiat, pe care ei l-au pregătit cu premeditare şi, de fapt, încearcă să le pună în cârca noastră de pe acum”, informează B1TV.