Evenimentul Zilei > Actualitate > Primul SEMN că ai putea avea ALZHEIMER. Vezi la ce detalii trebuie să fii atent
Primul SEMN că ai putea avea ALZHEIMER. Vezi la ce detalii trebuie să fii atent

Primul SEMN că ai putea avea ALZHEIMER. Vezi la ce detalii trebuie să fii atent

Chiar dacă ţi se pare banal să te rătăceşti într-un loc familiar, acesta poate fi un un prim semn al bolii Alzheimer.

Boala Alzheimer este necruţătoare. Aceasta poate fi depistată în majoritatea cazurilor în jurul vârstei de 60 de ani, moment în care probabilitatea ca boala să fi creat şi alte daune creierului este foarte mare.

Cercetătorii spun că „rezultatele preliminare” ale studiului, desfășurat pe o perioadă lungă de timp, arată că una dintre expresiile primare ale acestei afecțiuni are legătură cu „deprinderile de navigare” . În acest sens, un exemplu edificator poate fi găsit în filmul Still Alice, în care personajul principal, o profesoară de lingvistică interpretată de Julianne Moore, se rătăcește în timp ce face jogging pe ruta obișnuită din fiecare dimineață.

O metodă de analiză folosită a fost testul „Celor 4 Munți”, dezvoltat de neurologul Universității Cambridge Dennis Chan. În ce constă testul? Subiecților li se arată imaginea unui munte și li se cere să o identifice apoi într-o selecție de alte patru peisaje montane. Astfel, oamenii de știință pot urmări dacă exsită degradări la nivelul hipocampului.

Din momentul descoperirii sale, în 1984, de către neurologul columbian Francisco Lopera, în cele peste trei decenii scurse, Alzeheimer-ul continuă să rămână o afecțiune imbatabilă. La această oră, nu există un tratament pentru bolnavii de Alzheimer. De aceea, spun experții, nu este clar cum anume noul studiu ar putea ajuta concret indivizii expuși riscului de a dezvolta afecțiunea, scrie digi24.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: