Înaintea participării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, naționala feminină de handbal a disputat trei teste de verificare, în cadrul unui turneu găzduit de Norvegia. „Tricolorele au pierdut în fața țării gazdă, scor 21-32, au cedat cu Franța, scor 18-24, și au remizat cu Spania (21-21, 26-25, după executarea loviturilor de departajare).

Tomas Ryde a tras câteva concluzii după turneul de pregătire: „Obiectivul turneului nu a fost câștigarea sa și, pe de altă parte, de ce ar fi fost? Marea competiție începe în două săptămâni, obiectivul nostru de acum fiind pregătirea! Din punctul meu de vedere, la începutul verii echipa României nu avea același nivel de pregătire fizică pe care îl au cele 5 echipe din top. Din acest motiv, ne-am concentrat pe durata acestei pregătiri să ridicăm nivelul forței fizice, în special prin exerciții de gimnastică aerobică. Trebuie să alergăm mai mult și mai rapid. Eram mult în spatele echipelor Norvegiei și Franței și nu puteam accepta acest lucru”, a spus suedezul. Ryde a explicat de ce n-a folosit-o în aceste partide pe Cristina Neagu.

„Cristina Neagu nu a jucat deloc, pentru că nu am vrut să riscăm nimic în ceea ce o privește. Mica (Brădeanu) nu a jucat în primul meci, ea trebuind să-și îmbunătățească nivelul pentru a ajunge la standardul impus de Liga Campionilor, dar sunt 100% convins că acest lucru se va întâmpla.”