Evenimentul Zilei > Actualitate > Selecționerul Daum, UMILIT de clubururile din Liga I. Din ce cauză a fost ANULAT un cantonament al naționalei
Selecționerul Daum, UMILIT de clubururile din Liga I. Din ce cauză a fost ANULAT un cantonament al naționalei

Selecționerul Daum, UMILIT de clubururile din Liga I. Din ce cauză a fost ANULAT un cantonament al naționalei

Federația Română de Fotbal a anunțat , astăzi, că stagiul de pregătire din Turcia al naționalei U23, programat în ianuarie 2017, a fost anulat din cauza faptului că mai multe cluburi din Liga I.

Astfel, a venit rândul lui Christoph Daum să se lovească de aceste refuzuri din partea cluburilor din Liga I. Germanul a spus că a primit mai multe răspunsuri negative din partea echipelor, în urma unor discuții purtate.

Cine sunt cluburile care au răspuns pozitiv inițiativei FRF: Viitorul, CFR Cluj, ACS Poli Timişoara, UTA, Gaz Metan, FC Botoşani, Dinamo, Swansea, Real Zaragoza, Fiorentina.

„Am planificat şi am organizat un cantonament de 7 zile pentru selecţionata U23, în perioada 16-23 ianuarie 2017, în Belek, Turcia. Am discutat cu mai multe cluburi despre disponibilitatea de a lăsa jucătorii tineri, de perspectivă, care pot face pasul la naţionala U21 sau chiar la naţionala mare. Primele răspunsuri au fost pozitive, aşa că am trimis fiecărui club o invitaţie oficială pentru acest cantonament. Am încercat chiar să rezolvăm problemele cu cazarea, transportul şi meciurile amicale ce urmau să se desfăşoare în Antalya.

În urmă cu câteva zile am primit o serie de răspunsuri negative la convocările noastre, mai multe cluburi au refuzat să lase jucătorii să participe la acest cantonament. Respectăm dreptul fiecărui club de a refuza convocarea unui jucător în afara datelor FIFA. Dar suntem dezamăgiţi şi surprinşi că există cluburi care nu vor să colaboreze şi nu profită de această oportunitate.

Cantonamentul le-ar fi oferit posibilitatea tinerilor jucători să reprezinte selecţionata U23 a României. Şi ar fi avut un impact pozitiv asupra cluburilor, dacă ne referim la experienţa meciurilor internaţionale. Ar fi adus promovare jucătorilor şi cluburilor. Pentru că în acest moment avem disponibili mai puţin de jumătate dintre jucătorii convocaţi, suntem nevoiţi să anulăm cantonamentul.

Am dori să mulţumim clubului Viitorul şi lui Gheorghe Hagi pentru susţinerea şi înţelegerea de care au dat dovadă, dar şi celorlalte cluburi care au răspuns pozitiv invitaţiei noastre de a lua parte la acest cantonament: CFR Cluj, ACS Poli Timişoara, UTA, Gaz Metan, FC Botoşani, Dinamo, Swansea, Real Zaragoza, Fiorentina.

Din păcate, alte cluburi nu au arătat aceeaşi înţelegere şi nu au văzut avantajele unei astfel de acţiuni pentru ele, pentru jucători şi pentru imaginea fotbalului românesc.

Ne-am luat un angajament ferm când am decis să continuăm proiectul care implică prima reprezentativă, selecţionata U21 şi cele de juniori care va conduce la implementarea unui sistem integrat de pregătire la cele mai înalte standarde de performanţă, care include un stil de joc de succes şi promovarea tinerilor jucători. Este datoria noastră să găsim alte oportunităţi de a lucra alături de aceşti tineri şi talentaţi jucători români. Sperăm ca atunci să beneficiem de întreaga susţinere a cluburilor şi că acestea vor descoperi avantajele desfăşurării unei asemenea acţiuni", a spus selecţionerul Christoph Daum, potrivit comunicatului FRF”, a afirmat Daum, potrivit frf.ro.