Șeicul Dubaiului este bun de plată după divorț. Prințesa Haya a cerut o sumă colosală pentru întreținerea copiilor

Șeicul Dubaiului este bun de plată după divorț. Prințesa Haya a cerut o sumă colosală pentru întreținerea copiilor Sursa: telegraph.co.uk

Şeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum și Prințesa Haya au divorțat, iar conducătorul Dubaiului a fost obligat de o instanță din Marea Britanie să plătească o sumă colosală pentru a asigura bunul trai al fostei soții și a celor doi copii ai cuplului. Valoarea pensiei alimentare se ridică la 554 de milioane de lire.

În anul 2019, prințesa Haya a fugit din Dubai de frica a ceea ce ar putea să i se întâmple. Femeia, în vârstă de 47 de ani, a avut o aventură cu un bodyguard și i-a cerut divorțul șeicului. A fugit în Marea Britanie, unde a avut loc procesul de divorț și pentru custodia celor doi copii pe care cuplul îi are împreună.

Un tribunal din Londra a decis în 2019 că șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum (72 de ani) a condus o campanie pentru intimidarea prințesei. De asemenea, acesta ar fi răpit și abuzat două fiice din altă căsătorie. Un an mai târziu, judecătorii au stabilit că șeicul a folosit un software specializat pentru a asculta telefoanele prințesei și ale avocaților ei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma acestor procese, prințesa Haya a câștigat custodia celor doi copii, Jalila (14 ani) și Zayed (9 ani), iar șeicul trebuie să le asigure un trai liniștit pe toată perioada vieții, plus pază.

Sentința a fost dată la un tribunal din Marea Britanie, iar judecătorul a împărțit suma totală pe categorii. Astfel, în următoarele trei luni, conducătorul Dubaiului trebuie să achite suma de 251,5 milioane de lire pentru mentenanța caselor pe care prințesa Haya le are în Regatul Unit. De asemenea, șeicul trebuie să plătească și pază pentru fosta soție și cei doi copii ai cuplului.

În ceea ce privește educația copiilor, șeicul trebuie să achite anual suma de 3 milioane de lire. Alte 11,2 milioane vor asigura traiul zilnic al minorilor, dar și paza din momentul în care vor deveni adulți, prezintă click.ro.

Tribunalul nu a acordat nici jumătate din suma pe care prințesa Haya o ceruse inițial

Prințesa Haya va primi și ea partea sa, 6,6 milioane de dolari. Această sumă reprezintă despăgubirea pentru caii de curse pe care i-a avut cu fostul ei soț. Suma este considerată suficientă pentru a putea „cumpăra câțiva cai decenți”.

Avocații prințesei au insistat ca șeicul Dubaiului să plătească copiilor și un fond pentru călătorii. Astfel, instanța a decis ca anual să fie asigurate 7 miliarde de dolari, plus încă alte 1,3 miliarde de dolari pentru activități de „agrement” nespecificate. Alți 130.000 de dolari vor fi alocați pentru profesorii particulari ai copiilor.

Nici animalele nu au fost lăsate deoparte. Conducătorul Emiratelor Arabe Unite este obligat să plătească 250.000 de dolari pentru îngrijirea animalelor, inclusiv cai și ponei.

Valoarea pensiei alimentare pe care șeicul trebuie să o plătească nu este nici măcar jumătate din suma pe care prințesa Haya o ceruse. Suma de 554 de milioane de lire este cea mai mare acordată într-un proces din Anglia, însă fosta soție ceruse 1,4 miliarde de lire.

Prințesa a declarat că suma va permite ca ea și copiii să fie eliberați de sub tirania șeicului: “Vreau ca şi eu şi ei să fie liberi”, a spus ea.