Țările lumii trebuie să se pregătească de ce e mai rău, anunță OMS, iar prin pregătire Tedros Ghebreyesus înțelege mai multe investiții în sănătatea publică. „Aceasta nu va fi ultima pandemie. Istoria ne învaţă că focarele şi pandemiile sunt un fapt al vieţii. Însă, când va veni următoarea pandemie, lumea trebuie să fie pregătită – mai pregătită decât a fost de data aceasta, în fața Covid-19!”, a tunat şeful OMS.
La nivel mondial, peste 27,19 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus. Pandemia Covid-19 a făcut 888.326 de victime de la apariţia primelor cazuri, în China, în decembrie 2019.
S-au scurs exact șase luni de când Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemia de coronavirus., iar numărul cazurilor de infectare crește alarmant în multe țări.
Franța a înregistrat aproape 10 mii de teste pozitive în 24 de ore. Adică cel mai ridicat bilanț zilnic de la începutul crizei.
Rata de reproducere a virusului, mult pomenitul număr R, este între 1 și 1,2 în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că riscul crește și acolo. Iar guvernul israelian a decis revenirea la carantina națională pentru două săptămâni.
Toți indicatorii epidemiologici sunt “pe roșu” în Franța. A crescut “exponențial” numărul persoanelor testate pozitiv pentru coronavirus.
În ultima săptămână au fost înregistrate 47.000 de noi cazuri, în peste 290 de focare. Iar bilanțul pentru 24 de ore, raportat ieri - încă 9.843 de cazuri, reprezintă un record zilnic de la începutul pandemiei.