Îbtr-un discurs rostit la Teheran cu ocazia aniversării Revoluţiei Islamice din 1979, Khamenei, acum în vârstă de 80 de ani, a calificat drept „nebunesc” planul lui Trump (73 de ani), întrucât, în opinia sa, el nu va duce la niciun rezultat.

„Scenariul american pe tema aşa-zisului ‘acord al secolului’ va sucomba înaintea lui Trump”, a declarat Khamenei, apelând la denumirea sub care este cunoscut planul. Declaraţia s-a numărat printre citatele în engleză apărute în contul oficial de pe Twitter al liderului iranian.

„Aţii văzut că agresorii americani şi acoliţii lor şi-au dezvăluit un plan calificat drept ‘Acordul secolului'”, a scris el, referindu-se la ceremonia din data de 28 ianuarie, de la Casa Albă, în cadrul căreia Trump şi-a prezentat planul mult aşteptat. „Ei au ales cu bună ştiinţă această definiţie în speranţa că îl vor şi realiza”, a spus Khamenei, care a adăugat totodată că planul este „stupid” şi „neconvenabil chiar din start pentru americani”.

„Mai mult, planul demonstrează răutatea şi capacitatea de manipulare a Statelor Unite. Au ajuns să negocieze cu sioniştii nişte lucruri care aparţin palestinienilor!” „Arogantele Puteri au încercat să-i dea uitării pe palestinieni”, a continuat el. „Dar eforturile lor au avut un rezultat contrar, repunând în discuţie problema Palestinei. Acum, lumea vorbeşte despre Palestina şi despre drepturile oprimatului său popor”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: