Şeful spitalului "Victor Babeş", dat afară

Şeful spitalului "Victor Babeş", dat afară

După ce, în urma controlului de sâmbătă a descoperit mai multe nereguli la laboratorul de radiologie, la camera de gardă şi în secţia de pneumologie, noul ministru al Sănătăţii, Ion Bazac, l-a demis astăzi pe managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" din Capitală, Cristian Banu.

"Acţiunea de control a avut ca scop principal verificarea capacităţii spitalelor de profil din Capitală de a asigura asistenţa medicală şi urgenţele în condiţiile creşterii din ultima perioadă a infecţiilor respiratorii. De asemenea, echipa de inspectori sanitari care l-au însoţit pe ministru a verificat şi modul în care în aceste unităţi se respectă prevederile legislative în vigoare privind conducerea şi organizarea unităţilor şi compartimentelor de primiri urgenţe", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Echipa de control a constatat că la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Prof. Dr. Victor Babeş", laboratorul de radiologie nu avea încadraţi suficienţi asistenţi medicali. Din acest motiv, laboratorul nu funcţiona în zilele de sâmbătă şi duminică, precum şi în perioada sărbătorilor legale, pacienţii fiind redirecţionaţi către alte spitale.

De asemenea, potrivit comnunicatului remis astăzi, în secţia de pneumologie nu exista oxigen în saloane şi nici tuburi de oxigen portabile pentru ventilaţia pacienţilor, iar la camera de gardă baloanele de ventilaţie de unică utilizare erau refolosite, în condiţiile în care acestea nu suportau o sterilizare corespunzătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, în urma controlului efectuat s-a mai descoperit că deşeurile cu potenţial infecţios, deşi erau colectate corect, nu fuseseră evacuate de aproximativ o săptămână.

Totodată, o ambulanţă a fost găsit descuiată, fără şofer, într-o zonă din curtea Spitalului "Victor Babeş" care nu era în raza de supraveghere a personalului de pază.

"În urma acestui control, ministrul Sănătăţii a dispus încetarea contractului de management încheiat cu managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase şi Tropicale «Prof. Dr. Victor Babeş». De asemenea, se va mai analiza şi situaţia laboratorului de radiologie al aceluiaşi spital", se mai arată în comunicatul citat.

"Demiterea mea este exclusiv politică"

Cristian Banu a declarat astăzi că din punctul lui de vedere demiterea sa este o măsură exclusiv politică, iar dacă există unele mici nereguli sesizate de ministrul Sănătăţii, acestea nu sunt legate de managementul unităţii şi nici nu pun în pericol viaţa bolnavilor.

"Am depus cerere la minister pentru scoaterea la concurs a acestor posturi, dar nu am primit răspuns. Mai mult, secţia de radiologie nu poate funcţiona continuu întrucât nu suntem spital de urgenţă. Nicăieri în lume nu funcţionează non stop radiologia spitalului, care nu este cu specific de urgenţă", a spus fostul manager al Spitalului "Victor Babeş", citat de Mediafax.

De menţionat că, liberalul Cristian Banu a candidat atât pentru funcţia de primar la Sectorul 5, fiind învins de social-democratul Marian Vanghelie, cât şi la alegerile parlamentare de la sfârşitul lunii noiembrie.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 12:07