"Prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, începând cu data de astăzi, 31 iulie a.c., chestorul principal de poliţie Lucian Florin Guran a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director general adjunct al Direcţiei Generale Management Operaţional din cadrul MAI", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
În locul lui Lucian Guran la conducerea Poliţiei Capitalei a fost numit comisarul şef de poliţie Cornel Gabriel Ciocoiu. Acesta va îndeplini atribuţiile funcţiei de director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti începând de astăzi.
Lucian Guran a fost numit la conducerea Poliţiei Capitalei pe 7 martie, în locul lui Viorel Vasile.Ministrul Adeministraţiei şi Internelor din acea perioadă, Gabriel Berca, a dispus revenirea chestorului principal Lucian Guran în funcţia de şef al Poliţiei Capitalei şi încetarea împuternicirii acestuia ca adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică.
Decizia a fost luată ca urmare a atacului armat care a avut loc în coaforul din completul Perla şi a aspectelor prezentate în raportul de evaluare a activităţii manageriale din cadrul Poliţiei Capitalei, întocmit de Corpul de Control al IGPR, preciza atunci MAI. Lucian Florin Guran fusese împuternicit, începând din 25 martie 2011, prin ordin al ministrului Internelor, în funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administaţiei şi Internelor, în locul lui Ioan Nicolae Căbulea.
Anterior, Lucian Guran a condus Poliţia Capitalei, fiind numit în 15 decembrie 2009. El a ocupat funcţia după ce, din 12 februarie 2004, a fost adjunct al şefului instituţiei. În perioada 2000-2004, Lucian Guran a fost şeful Serviciului Omoruri, iar din 1985 a îndeplinit funcţii de execuţie pe linie de judiciar în cadrul Poliţiei Capitalei.