Evenimentul Zilei > International > Șeful Pfizer, depistat cu COVID-19. A început tratamentul cu pastile făcute de firma sa
Șeful Pfizer, depistat cu COVID-19. A început tratamentul cu pastile făcute de firma sa

Șeful Pfizer, depistat cu COVID-19. A început tratamentul cu pastile făcute de firma sa

Șeful Pfizer, Albert Bourla, s-a infectat cu virusul COVID-19. Chiar el a făcut anunțul pe Twitter unde a scris că se simte bine, datorită celor patru doze de vaccin făcute.

Șeful Pfizer s-a infectat cu COVID-19 și a început tratamentul luni, 15 august, cu pastilele realizate chiar de firma sa. Într-o postare pe contul său de Twitter, Albert Bourla a explicat că stă în izolare. El este una dintre numeroasele persoane care s-au infectat în ciuda faptului că au beneficiat de vaccinarea completă. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care variantele coronavirusului au găsit continuu modalități de a evita, cel puțin parțial, imunitatea indusă de vaccinuri și de infecțiile anterioare.

Directorul Pfizer a transmis că a primit patru injecții de Comirnaty, vaccinul COVID-19 dezvoltat de producătorul de medicamente din New York împreună cu compania germană de biotehnologie, BioNTech. Bourla este încrezător că se va recupera rapid. Acesta le-a mulțumit colegilor săi pentru toată munca depusă în vederea producerii vaccinului anti-Covid-19 cu cel mai mare succes pe plan mondial, se arată în comunicatul postat pe pagina oficială a companiei Pfizer.

Beneficiile aduse de vaccinul Pfizer

Serul Pfizer a fost primul care a ajuns pe piață. A fost folosit în prima campanie națională de vaccinare împotriva COVID-19, cea din Marea Britanie. În prezent, rămâne unul dintre cele mai folosite seruri la nivel global. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, până în prezent, peste 128 de milioane de oameni din Statele Unite au fost vaccinați cu două doze ale vaccinului Pfizer, în timp ce, aproape 61 de milioane de oameni din SUA au primit o a treia doză de rapel.

Comirnaty (Pfizer Australia Pty Ltd) este un vaccin care poate preveni îmbolnăvirea oamenilor de COVID-19. Comirnaty nu conține niciun virus viu. Vaccinul conține codul genetic pentru o parte importantă a virusului SARS-COV-2. După administrarea vaccinului, corpul face copii ale proteinei spike. Sistemul imunitar va învăța apoi să recunoască și să lupte împotriva virusului SARSCoV-2 care provoacă COVID-19. Codul genetic este apoi defalcat rapid de corp.

Pentru a preveni COVID-19, toți cei cu vârsta de 16 ani și peste trebuie să facă vaccinul, cu câteva excepții. De asemenea, în România, vaccinarea este voluntară.