Evenimentul Zilei > Justitie > Şeful DIICOT acuză PRESIUNI imense asupra magistraţilor. Cei mai mulţi vor opta pentru pensionare!
Şeful DIICOT acuză PRESIUNI imense asupra magistraţilor. Cei mai mulţi vor opta pentru pensionare!

Şeful DIICOT acuză PRESIUNI imense asupra magistraţilor. Cei mai mulţi vor opta pentru pensionare!

Daniel Horodniceanu, procurorul şe al DIICOT, crede că o presiune fără precedent a fost creată, în momentul actual, asupra sistemului judiciar din România. Oficialul merge pe mâna variantei că efectul imediat va consta în pensionarea multora dintre procurorii aflaţi în serviciu. Întrebat despre natura cauzei care provoacă valul de pensionări de care vorbeşte, Daniel Horodniceanu a evitat să-l puncteze, rezumându-se doar la a spune că “nu din cauza presiunii magistraţi refuză să instrumenteze anumite dosare”.

"Există o presiune fără precedent în sistemul judiciar", a declarat Daniel Horodniceanu la Realitatea Tv, potrivit Mediafax.Întrebat dacă posibila cauză a valului de pensionări ar avea legătură cu presiunea la care magistraţii sunt supuşi atunci când au de instrumentat cazuri “speciale”, motiv pentru care apar refuzuri în ceea ce priveşte judecarea acestor cazuri, oficialul a opinat: "Nu sunt astfel de cazuri, dar sunt foarte mulţi procurori care vor să de pensioneze". Precizările şefului DIICOT vin în contextul în care sâmbătă, în jur de 200 de magistraţi au protestat, în faţa Curţii de Apel Bucureşti, fiind nemulţumiţi de modificările aduse codurilor penale şi de forma legilor justiţiei.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News